Samsa su ėriena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-01

Samsa su ėriena

Samsa su ėriena - labiausiai paplitęs uzbekų samsa receptas. Toks pyragas gaminamas iš sluoksniuotos tešlos. Tradiciškai sluoksniai "trikampių" apačiai ir viršui ruošiami atskirai. Į tešlą taip pat dedama varškės riebalų. Jį galima pakeisti įprastais avienos riebalais, išpjautais iš mėsos, jautienos riebalais arba sviestu. Skirtingai nei augalinis aliejus ar sviestas, jis taip pat gerai užšaldomas. Kraštutiniu atveju galima naudoti sviestą, tačiau reikia palikti laiko, kad jis visiškai sustingtų ant iškočiotos tešlos.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
200 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
21 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, sezamo sėklos, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.25/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Samsa su ėriena Žingsnis 1
Pradėkite minkyti tešlą. Miltuose padarykite nedidelį įdubimą ir supilkite vandenį. Užminkykite minkštą tešlą. Toliau minkykite 5-10 minučių. Ji nebeturėtų lipti prie rankų. Uždenkite audiniu ir palikite 15 minučių pailsėti.

Žingsnis 2

Samsa su ėriena Žingsnis 2
Paruoškite sluoksniuotą tešlą. Padalykite tešlą į 2 dalis. Kiekvieną dalį dar kartą išminkykite ir palikite 5-10 min. po skudurėliu. Tada vieną tešlos dalį iškočiokite 2 mm storio sluoksniu. Tešlą patepkite ištirpintais riebalais. Antrąją tešlos dalį iškočiokite 2 mm storio, uždėkite ant ankstesnio sluoksnio ir patepkite riebalais. Kai sviestas susigers ant antrojo tešlos sluoksnio, susukite tešlą į glaudų ritinėlį ir palikite jį po servetėle 10-15 minučių.

Žingsnis 3

Samsa su ėriena Žingsnis 3
Paruoškite faršą. Susmulkintą mėsą sumaišykite su svogūnu. Įberkite druskos, žiros ir 5-7 min. gerai išminkykite faršą.

Žingsnis 4

Samsa su ėriena Žingsnis 4
Suformuokite ėrienos samosą. Supjaustykite vyniotinį į lygias dalis, kiekvieną atkirptą tešlos gabalėlį suplokite. Tada ant jo uždėkite įdaro (1 valgomasis šaukštas). Suvyniokite tešlą į trikampį. Suspauskite jį pirštais, pradėdami nuo krašto ir artindami prie centro.

Žingsnis 5

Samsa su ėriena Žingsnis 5
Iškepkite samosas. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite paruoštas ėrienos samosas siūle žemyn. Įmuškite kiaušinį su žiupsneliu druskos, aptepkite samsą, pabarstykite sezamo sėklomis ir siųskite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 30 minučių 200 laipsnių Celsijaus temperatūroje. Paruoštą samosą padėkite ant grotelių, kad kepimo indo dugnas nesuminkštėtų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos