Tradiciškai samsa gaminama iš ėrienos ir liesos sluoksniuotos tešlos. Ji kepama tandūro arba orkaitėje. Tačiau receptą galima supaprastinti ir naudoti paruoštą sluoksniuotą tešlą. Taip sutaupysite laiko ir pastangų, o skonis išliks toks pat. Mėsos įdarą pagal skonį galima pagardinti zira, kalendra ir kitais prieskoniais bei prieskoniais.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsos įdarą. Giliame dubenyje sumaišykite avienos ir svogūnų gabalėlius. Įberkite kalendros, druskos, pipirų, žiros ir kalendros. Viską gerai išmaišykite. Palikite įdarą pastovėti apie 15-20 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite sluoksniuotą tešlą. Pabarstykite darbo paviršių miltais ir sudėkite ant jo mielinę tešlą. Plonai iškočiokite sluoksniuotą tešlą ir supjaustykite vienodais kvadratėliais.
Žingsnis 3
Suformuokite ėrienos samosą. Į kiekvieno tešlos lakšto vidurį dėkite po nedidelį kiekį mėsos įdaro. Kvadratėlių kampus suvyniokite į centrą, užklijuokite siūles, iš abiejų pusių patepkite samosas kiaušinio tryniu ir pabarstykite sezamo sėklomis.
Žingsnis 4
Paruoškite ėrienos samosą. Sudėkite suformuotas samosas ant kepimo skardos siūlėmis į apačią. Įdėkite kepimo skardą į įkaitintą orkaitę 30 minučių. Kepimo baigtį patikrinkite mediniu pagaliuku. Tada išimkite kepimo skardą iš orkaitės ir sudėkite samosas ant lėkštės.