Samsa su ėriena iš sluoksniuotos tešlos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Samsa su ėriena iš sluoksniuotos tešlos

Tradiciškai samsa gaminama iš ėrienos ir liesos sluoksniuotos tešlos. Ji kepama tandūro arba orkaitėje. Tačiau receptą galima supaprastinti ir naudoti paruoštą sluoksniuotą tešlą. Taip sutaupysite laiko ir pastangų, o skonis išliks toks pat. Mėsos įdarą pagal skonį galima pagardinti zira, kalendra ir kitais prieskoniais bei prieskoniais.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
221 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
18 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.69/5 (26 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Samsa su ėriena iš sluoksniuotos tešlos Žingsnis 1
Paruoškite mėsos įdarą. Giliame dubenyje sumaišykite avienos ir svogūnų gabalėlius. Įberkite kalendros, druskos, pipirų, žiros ir kalendros. Viską gerai išmaišykite. Palikite įdarą pastovėti apie 15-20 minučių.

Žingsnis 2

Samsa su ėriena iš sluoksniuotos tešlos Žingsnis 2
Paruoškite sluoksniuotą tešlą. Pabarstykite darbo paviršių miltais ir sudėkite ant jo mielinę tešlą. Plonai iškočiokite sluoksniuotą tešlą ir supjaustykite vienodais kvadratėliais.

Žingsnis 3

Samsa su ėriena iš sluoksniuotos tešlos Žingsnis 3
Suformuokite ėrienos samosą. Į kiekvieno tešlos lakšto vidurį dėkite po nedidelį kiekį mėsos įdaro. Kvadratėlių kampus suvyniokite į centrą, užklijuokite siūles, iš abiejų pusių patepkite samosas kiaušinio tryniu ir pabarstykite sezamo sėklomis.

Žingsnis 4

Samsa su ėriena iš sluoksniuotos tešlos Žingsnis 4
Paruoškite ėrienos samosą. Sudėkite suformuotas samosas ant kepimo skardos siūlėmis į apačią. Įdėkite kepimo skardą į įkaitintą orkaitę 30 minučių. Kepimo baigtį patikrinkite mediniu pagaliuku. Tada išimkite kepimo skardą iš orkaitės ir sudėkite samosas ant lėkštės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos