Publikavimo data: 2024-06-08
Samsa su ėriena iš sluoksniuotos tešlos
Tradiciškai samsa gaminama iš ėrienos ir liesos sluoksniuotos tešlos. Ji kepama tandūro arba orkaitėje. Tačiau receptą galima supaprastinti ir naudoti paruoštą sluoksniuotą tešlą. Taip sutaupysite laiko ir pastangų, o skonis išliks toks pat. Mėsos įdarą pagal skonį galima pagardinti zira, kalendra ir kitais prieskoniais bei prieskoniais.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsos įdarą. Giliame dubenyje sumaišykite avienos ir svogūnų gabalėlius. Įberkite kalendros, druskos, pipirų, žiros ir kalendros. Viską gerai išmaišykite. Palikite įdarą pastovėti apie 15-20 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite sluoksniuotą tešlą. Pabarstykite darbo paviršių miltais ir sudėkite ant jo mielinę tešlą. Plonai iškočiokite sluoksniuotą tešlą ir supjaustykite vienodais kvadratėliais.
Žingsnis 3
Suformuokite ėrienos samosą. Į kiekvieno tešlos lakšto vidurį dėkite po nedidelį kiekį mėsos įdaro. Kvadratėlių kampus suvyniokite į centrą, užklijuokite siūles, iš abiejų pusių patepkite samosas kiaušinio tryniu ir pabarstykite sezamo sėklomis.
Žingsnis 4
Paruoškite ėrienos samosą. Sudėkite suformuotas samosas ant kepimo skardos siūlėmis į apačią. Įdėkite kepimo skardą į įkaitintą orkaitę 30 minučių. Kepimo baigtį patikrinkite mediniu pagaliuku. Tada išimkite kepimo skardą iš orkaitės ir sudėkite samosas ant lėkštės.
Kategorijos