Publikavimo data: 2024-06-09
Samsa su malta jautiena ir svogūnais
Samsos receptas mus pasiekė iš uzbekų virtuvės. Samsa - tai maltos mėsos paplotėliai, dažniausiai trikampio formos. Dėl maltoje mėsoje esančių svogūnų jie būna labai sultingi ir aromatingi. Mielinę tešlą paruošti nėra sunku, ji būna puri ir minkšta. Tokius pyragėlius galima pasiimti su savimi į iškylą arba kaip sotų užkandį darbe.
Žingsnis 1
Į kiaušinį įberkite cukraus ir druskos ir lengvai suplakite. Supilkite mieles į pašildytą pieną ir išmaišykite. Suberkite persijotus miltus, saulėgrąžų aliejų ir užminkykite tešlą. Palikite kambario temperatūroje pakilti 1 val.
Žingsnis 2
Kol tešla kyla, paruoškite įdarą. Sumaišykite maltą jautieną su smulkintu svogūnu, druska ir pipirais.
Žingsnis 3
Pakilusią tešlą padalykite į mažus rutuliukus. Kiekvieną iškočiokite taip, kad gautųsi trikampio formos paplotėlis, į vidurį dėkite maltos mėsos ir užspauskite kraštus, viduryje palikdami langelį, kad matytųsi įdaras.
Žingsnis 4
Į keptuvę įpilkite aliejaus, įkaitinkite ją ir dėkite samosas atviru šonu žemyn. Kepkite iš vienos ir kitos pusės, kol apskrus.
Kategorijos