Publikavimo data: 2024-05-01
Samsa su mieline tešla
Samsa su mėsa iš mielinės tešlos yra klasikinis uzbekų virtuvės receptas. Mielinės samsos gaminimas reikalauja šiek tiek patirties, nes mielinė tešla mėgsta kantrybę. Samsai iš mielinės tešlos būtina paruošti naminę maltą mėsą iš atrinktų jautienos ar avienos gabalėlių. Mėsą reikia imti pusiau riebią, kad kepiniai būtų sultingi ir apetitiški. Pirkdami mieles atkreipkite dėmesį į galiojimo datą, jos turi būti šviežios.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Į gilų dubenį supilkite kefyrą, šiek tiek pašildykite, atskieskite mieles, suberkite cukrų, druską ir kiaušinį. Išmaišykite, suberkite miltus ir užminkykite tirštą tešlą. Palikite 10-15 minučių pakilti. Padalykite į 2 dalis, kiekvieną iškočiokite į ploną stačiakampį. Pirmąjį stačiakampį patepkite sviestu. Ant viršaus uždėkite antrąjį stačiakampį ir patepkite sviestu. Suvyniokite abu sluoksnius į glaudų vamzdelį, perpjaukite į dvi dalis, suvyniokite į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Sumaišykite svogūnus su malta mėsa, druska, pipirais ir žira. Kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite samosas. Ištraukite tešlą, supjaustykite kvadratėliais, šiek tiek iškočiokite ir į kiekvieno gabalėlio vidurį įdėkite įdaro. Tešlai suteikite trikampio formą. Palikite 15 minučių pastovėti ant stalo. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo skardą išklokite pergamentu. Patepkite samtį kiaušinio tryniu, sudėkite ant kepimo skardos. Pabarstykite sezamo sėklomis. Kepkite 40 minučių.
Kategorijos