Publikavimo data: 2024-06-08
Samsa su suluguni sūriu iš sluoksniuotos tešlos
Paminėjus šį patiekalą, iškart kils apetitas - sultinga apetitą žadinanti samsa su sūriu suluguni nepaliks abejingų. Pyragui paruošti daug laiko nereikia: mielinę tešlą tereikia iškočioti ir supjaustyti vienodais gabalėliais, o suluguni sūrį sutarkuoti ir sumaišyti su plaktu kiaušiniu. Taigi tešlai ir įdarui paruošti prireiks ne daugiau kaip pusvalandžio.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Į dubenį įmuškite kiaušinį ir suplakite plaktuvu. Kiaušinį sumaišykite su tarkuotu sūriu "Suluguni" ir išmaišykite. Jei reikia, įdarą šiek tiek pasūdykite.
Žingsnis 2
Paruoškite samosas. Plonai iškočiokite sluoksniuotą tešlą ir supjaustykite ją vienodomis kvadratinėmis plokštelėmis. Į kiekvienos lėkštės vidurį dėkite sūrio ir kiaušinio. Suvyniokite tešlos kraštus ir suformuokite iš jų trikampį pyragą.
Žingsnis 3
Dėkite samosas į orkaitę. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi ir sudėkite paruoštas samosas, kurių kraštai sulipę. Uždenkite samosas rankšluosčiu ir palikite jas šiltai 5-10 minučių. Tada nuimkite rankšluostį, patepkite samosas kiaušinio tryniu ir pabarstykite sezamo sėklomis. Dėkite į orkaitę ir kepkite 20-25 minutes, kol samsa paruduos. Išimkite iš kepimo skardos ir išdėliokite samosas ant serviravimo lėkštės.
Kategorijos