Samsa su suluguni sūriu iš sluoksniuotos tešlos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Samsa su suluguni sūriu iš sluoksniuotos tešlos

Paminėjus šį patiekalą, iškart kils apetitas - sultinga apetitą žadinanti samsa su sūriu suluguni nepaliks abejingų. Pyragui paruošti daug laiko nereikia: mielinę tešlą tereikia iškočioti ir supjaustyti vienodais gabalėliais, o suluguni sūrį sutarkuoti ir sumaišyti su plaktu kiaušiniu. Taigi tešlai ir įdarui paruošti prireiks ne daugiau kaip pusvalandžio.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
298 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
19 g
Angliavandeniai
16 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.29/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Samsa su suluguni sūriu iš sluoksniuotos tešlos Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Į dubenį įmuškite kiaušinį ir suplakite plaktuvu. Kiaušinį sumaišykite su tarkuotu sūriu "Suluguni" ir išmaišykite. Jei reikia, įdarą šiek tiek pasūdykite.

Žingsnis 2

Samsa su suluguni sūriu iš sluoksniuotos tešlos Žingsnis 2
Paruoškite samosas. Plonai iškočiokite sluoksniuotą tešlą ir supjaustykite ją vienodomis kvadratinėmis plokštelėmis. Į kiekvienos lėkštės vidurį dėkite sūrio ir kiaušinio. Suvyniokite tešlos kraštus ir suformuokite iš jų trikampį pyragą.

Žingsnis 3

Samsa su suluguni sūriu iš sluoksniuotos tešlos Žingsnis 3
Dėkite samosas į orkaitę. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi ir sudėkite paruoštas samosas, kurių kraštai sulipę. Uždenkite samosas rankšluosčiu ir palikite jas šiltai 5-10 minučių. Tada nuimkite rankšluostį, patepkite samosas kiaušinio tryniu ir pabarstykite sezamo sėklomis. Dėkite į orkaitę ir kepkite 20-25 minutes, kol samsa paruduos. Išimkite iš kepimo skardos ir išdėliokite samosas ant serviravimo lėkštės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos