Publikavimo data: 2024-05-01
Samsa su sūriu
Orkaitėje kepama samsa su sūriu iš sluoksniuotos tešlos - lengvas klasikinės samsos, kuri paprastai gaminama iš avienos, receptas. Samsa yra tradicinis uzbekų virtuvės kepinys. Šie trikampio formos karšti pyragaičiai būna labai skanūs. Patiekalas gaminamas iš sluoksniuotos tešlos, kurią galite pasigaminti patys arba nusipirkti parduotuvėje. Norėdami greitai paruošti receptą, rinkitės sluoksniuotą tešlą su trumpiausiu produktų sąrašu: miltais, druska, vandeniu ir aliejumi.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Įmuškite kiaušinį, supilkite į dubenį, suplakite plaktuvu, pusę kiaušinio supilkite į kitą dubenį kepimo indui patepti. Kitą pusę kiaušinio sumaišykite su tarkuotu sūriu ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Suformuokite samosas. Lengvai iškočiokite tešlą, supjaustykite kvadratėliais. Į kiekvieno kvadrato vidurį dėkite sūrio įdaro. Užspauskite kraštus, kad gautųsi trikampis. Palikite 15 minučių pastovėti ant stalo.
Žingsnis 3
Iškepkite samosas. Aptepkite samosas kiaušiniu ir dėkite ant pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos. Pabarstykite sezamo sėklomis. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
Kategorijos