Samsa su svogūnais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-30

Samsa su svogūnais

Klasikinė samsa yra kaloringas patiekalas, tačiau jį galima padaryti dietinį, jei vietoj mėsos į faršą įdėsite žolelių. Pasigaminkite vitaminingą svogūnų, žaliųjų svogūnų, kalendrų ir petražolių mišinį, ir patikėkite, rezultatas nenuvils! Žinoma, galite naudoti ir paruoštą tešlą, tačiau žingsnis po žingsnio naminiame samčio su svogūnais recepte naudojama savo rankomis pagaminta tešla. Kad paįvairintumėte skonį, galite pridėti bulvių, žirnių ar lęšių.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
138 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
25 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.33/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Samsa su svogūnais Žingsnis 1
Paruoškite svogūnų mišinį. Svogūnus, žaliuosius svogūnus, petražoles ir kalendras sudėkite į gilų dubenį. Įberkite pipirų ir druskos. Kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės.

Žingsnis 2

Samsa su svogūnais Žingsnis 2
Užminkykite tešlą. Supilkite mieles į gilų dubenį, suberkite druską ir dalimis berdami miltus pradėkite minkyti tešlą. Suformuokite iš jos rutulį, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 20 minučių pastovėti. Tada tešlą supjaustykite maždaug 50 g sveriančiais gabalėliais, iškočiokite į apvalius pyragėlius ir uždengę rankšluosčiu palikite dar 20 minučių pastovėti.

Žingsnis 3

Samsa su svogūnais Žingsnis 3
Formuokite paplotėlius. Tešlos paplotėlius aptepkite svogūnų mišiniu ir suformuokite trikampėlius, tris kraštines sulipdydami. Užspauskite kraštus.

Žingsnis 4

Samsa su svogūnais Žingsnis 4
Paruoškite samosas. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Kepimo skardą ištepkite augaliniu aliejumi, sudėkite ant jos samsas ir kiekvieną pyragėlį patepkite nedideliu kiekiu grietinės. Kepkite samsą 40-50 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos