Publikavimo data: 2024-03-30
Samsa su svogūnais
Klasikinė samsa yra kaloringas patiekalas, tačiau jį galima padaryti dietinį, jei vietoj mėsos į faršą įdėsite žolelių. Pasigaminkite vitaminingą svogūnų, žaliųjų svogūnų, kalendrų ir petražolių mišinį, ir patikėkite, rezultatas nenuvils! Žinoma, galite naudoti ir paruoštą tešlą, tačiau žingsnis po žingsnio naminiame samčio su svogūnais recepte naudojama savo rankomis pagaminta tešla. Kad paįvairintumėte skonį, galite pridėti bulvių, žirnių ar lęšių.
Žingsnis 1
Paruoškite svogūnų mišinį. Svogūnus, žaliuosius svogūnus, petražoles ir kalendras sudėkite į gilų dubenį. Įberkite pipirų ir druskos. Kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Užminkykite tešlą. Supilkite mieles į gilų dubenį, suberkite druską ir dalimis berdami miltus pradėkite minkyti tešlą. Suformuokite iš jos rutulį, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 20 minučių pastovėti. Tada tešlą supjaustykite maždaug 50 g sveriančiais gabalėliais, iškočiokite į apvalius pyragėlius ir uždengę rankšluosčiu palikite dar 20 minučių pastovėti.
Žingsnis 3
Formuokite paplotėlius. Tešlos paplotėlius aptepkite svogūnų mišiniu ir suformuokite trikampėlius, tris kraštines sulipdydami. Užspauskite kraštus.
Žingsnis 4
Paruoškite samosas. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Kepimo skardą ištepkite augaliniu aliejumi, sudėkite ant jos samsas ir kiekvieną pyragėlį patepkite nedideliu kiekiu grietinės. Kepkite samsą 40-50 minučių.
Kategorijos