Publikavimo data: 2024-05-01
Samsa su varške
Samosos su varške iš sluoksniuotos tešlos skonis priklauso nuo pieno produkto. Kuo mažesnis riebalų kiekis, tuo skonis bus mažiau ryškus. Rinkdamiesi varškę atkreipkite dėmesį į jos konsistenciją. Ji turėtų būti šiek tiek trupinėta, o spalva - balta. Kepdami stebėkite temperatūrą. Jei ji bus nepakankamai aukšta, įdaras neiškeps ir tešla nebus sluoksniuota. Dėl per aukštos viršus sudegs. Optimali temperatūra yra 200 laipsnių ir 25 minutės kepimo laiko.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Varškę sudėkite į dubenį, sutrinkite šakute, įmuškite 1 kiaušinį, suberkite sultenes, cukrų ir vanilę. Kruopščiai išmaišykite, tolygiai paskirstykite sultenes į įdarą.
Žingsnis 2
Pradėkite vynioti sluoksniuotą tešlą. Tešlą iškočiokite 2-3 mm storio sluoksniu. Tada supjaustykite vienodais stačiakampiais arba kvadratais.
Žingsnis 3
Formuokite samosas su varške. Ant kiekvienos pusės dėkite po 1 šaukštelį įdaro. Nedėkite per daug, nes kitaip samosa suskils ir turinys atsidurs ant kepimo skardos. Uždenkite kita tešlos puse ir tvirtai suspauskite kraštus.
Žingsnis 4
Iškepkite samosas. Paruoškite kepimo skardą (išklokite kepimo popieriumi, pabarstykite miltais arba įpilkite šiek tiek vandens į skardą). Tada sudėkite produktus iš eilės, aptepkite su vandeniu išplaktu kiaušiniu. Kepkite 25-30 minučių 200 laipsnių temperatūroje.
Kategorijos