Samsa su varške pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-01

Samsa su varške

Samosos su varške iš sluoksniuotos tešlos skonis priklauso nuo pieno produkto. Kuo mažesnis riebalų kiekis, tuo skonis bus mažiau ryškus. Rinkdamiesi varškę atkreipkite dėmesį į jos konsistenciją. Ji turėtų būti šiek tiek trupinėta, o spalva - balta. Kepdami stebėkite temperatūrą. Jei ji bus nepakankamai aukšta, įdaras neiškeps ir tešla nebus sluoksniuota. Dėl per aukštos viršus sudegs. Optimali temperatūra yra 200 laipsnių ir 25 minutės kepimo laiko.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
275 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
28 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Glitimo turintys grūdai, Maisto priedai, Kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.6/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Samsa su varške Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Varškę sudėkite į dubenį, sutrinkite šakute, įmuškite 1 kiaušinį, suberkite sultenes, cukrų ir vanilę. Kruopščiai išmaišykite, tolygiai paskirstykite sultenes į įdarą.

Žingsnis 2

Samsa su varške Žingsnis 2
Pradėkite vynioti sluoksniuotą tešlą. Tešlą iškočiokite 2-3 mm storio sluoksniu. Tada supjaustykite vienodais stačiakampiais arba kvadratais.

Žingsnis 3

Samsa su varške Žingsnis 3
Formuokite samosas su varške. Ant kiekvienos pusės dėkite po 1 šaukštelį įdaro. Nedėkite per daug, nes kitaip samosa suskils ir turinys atsidurs ant kepimo skardos. Uždenkite kita tešlos puse ir tvirtai suspauskite kraštus.

Žingsnis 4

Samsa su varške Žingsnis 4
Iškepkite samosas. Paruoškite kepimo skardą (išklokite kepimo popieriumi, pabarstykite miltais arba įpilkite šiek tiek vandens į skardą). Tada sudėkite produktus iš eilės, aptepkite su vandeniu išplaktu kiaušiniu. Kepkite 25-30 minučių 200 laipsnių temperatūroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos