Samsa su vištiena ir bulvėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-01

Samsa su vištiena ir bulvėmis

Namines samosas su vištiena ir bulvėmis galima gaminti iš naminės tešlos arba iš šaldytos parduotuvėje pirktos tešlos. Atšildykite ją tik kambario temperatūroje. Kepimo metu neatidarykite orkaitės, nes dėl nukritusios temperatūros tešla gali susigerti. Rinkdamiesi vištieną samsa, nepamirškite, kad ji neturėtų būti slidi ir lipni, jos mėsa turėtų būti pakankamai elastinga. Geltonos spalvos vištiena greičiausiai yra per sena, ir įdaras bus kietas.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
204 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
18 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, sezamo sėklos, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.16/5 (25 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Samsa su vištiena ir bulvėmis Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Į dubenį sudėkite supjaustytas bulves, svogūną ir vištieną. Pagardinkite druska ir pipirais. Suberkite maltus prieskonius (papriką, zirą), išmaišykite.

Žingsnis 2

Samsa su vištiena ir bulvėmis Žingsnis 2
Iškočiokite samosoms skirtą sluoksniuotą tešlą. Atšildytą tešlą padalykite į kvadratėlius. Supjaustykite gabaliukais ir iškočiokite sluoksniuotos tešlos gabaliukus. Iškirpkite apskritimus samosoms. Iš likusios tešlos iškočiokite rutulį, iškočiokite ant stalviršio ir pakartokite procesą.

Žingsnis 3

Samsa su vištiena ir bulvėmis Žingsnis 3
Padarykite trikampius paplotėlius. Į jų vidurį dėkite 1-2 valgomuosius šaukštus įdaro. Užspauskite trikampio formos paplotėlių kraštus.

Žingsnis 4

Samsa su vištiena ir bulvėmis Žingsnis 4
Iškepkite samosas. Sudėkite gabalėlius siūle žemyn ant kepimo skardos, išklotos kepimo pergamentu. Aptepkite plaktu kiaušiniu ir pabarstykite sezamo sėklomis. Dėkite skardą į orkaitę ir kepkite namines samosas 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos