Publikavimo data: 2024-05-01
Samsa su vištiena ir bulvėmis
Namines samosas su vištiena ir bulvėmis galima gaminti iš naminės tešlos arba iš šaldytos parduotuvėje pirktos tešlos. Atšildykite ją tik kambario temperatūroje. Kepimo metu neatidarykite orkaitės, nes dėl nukritusios temperatūros tešla gali susigerti. Rinkdamiesi vištieną samsa, nepamirškite, kad ji neturėtų būti slidi ir lipni, jos mėsa turėtų būti pakankamai elastinga. Geltonos spalvos vištiena greičiausiai yra per sena, ir įdaras bus kietas.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Į dubenį sudėkite supjaustytas bulves, svogūną ir vištieną. Pagardinkite druska ir pipirais. Suberkite maltus prieskonius (papriką, zirą), išmaišykite.
Žingsnis 2
Iškočiokite samosoms skirtą sluoksniuotą tešlą. Atšildytą tešlą padalykite į kvadratėlius. Supjaustykite gabaliukais ir iškočiokite sluoksniuotos tešlos gabaliukus. Iškirpkite apskritimus samosoms. Iš likusios tešlos iškočiokite rutulį, iškočiokite ant stalviršio ir pakartokite procesą.
Žingsnis 3
Padarykite trikampius paplotėlius. Į jų vidurį dėkite 1-2 valgomuosius šaukštus įdaro. Užspauskite trikampio formos paplotėlių kraštus.
Žingsnis 4
Iškepkite samosas. Sudėkite gabalėlius siūle žemyn ant kepimo skardos, išklotos kepimo pergamentu. Aptepkite plaktu kiaušiniu ir pabarstykite sezamo sėklomis. Dėkite skardą į orkaitę ir kepkite namines samosas 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Kategorijos