Publikavimo data: 2024-05-01
Samsa su vištiena ir sūriu
Samsa su vištiena ir sūriu labiau primena tradicinę sluoksniuotą tešlą, o ne rytietišką Tandoor tešlą. Pati skaniausia sūrio samsa išeis, jei naudosite sluoksniuotą tešlą ir sūrų sūrio įdarą. Tinka suluguni, brynza arba mocarelos sūris. Dėdami įdarą į tešlos vidų, gatavus gaminius keliose vietose subadykite šakute. Taip jie gerai iškeps, o gaminio paviršius bus lygus, be burbuliukų. Šviežia vištiena yra šviesiai rausvos spalvos. Oda balta, o riebalai šviesiai geltoni.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Įkaitinkite keptuvę su nedideliu kiekiu sviesto. Į keptuvę sudėkite vištieną ir svogūną. Įberkite druskos ir pipirų. Visus produktus sumaišykite. Kepkite įdarą 2-3 minutes. Taip galėsite "užkimšti" sultis, kad viršuje samsa taptų traški. Palikite faršą atvėsti.
Žingsnis 2
Pradėkite kočioti tešlą. Padėkite tešlos lakštą ant krakmolingo stalviršio. Tešlą iškočiokite iki 4-5 mm storio, kad gautumėte norimą tekstūrą. Tada virėjo peiliu arba picos pjaustykle supjaustykite tešlą mažais apskritimais.
Žingsnis 3
Formuokite samosas. Ant kiekvieno apskritimo dėkite po 1-2 valgomuosius šaukštus įdaro ir sūrio. Suformuokite trikampius, pakeldami kraštus link įdaro centro. Prispauskite visus kraštus, kad kepdami išlaikytų paplotėlių formą.
Žingsnis 4
Apkepkite samosą su vištiena ir sūriu. Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir pastatykite ant ugnies. Optimali kepimo temperatūra yra 180 laipsnių. Kai tik aliejus pasieks reikiamą temperatūrą, jame pradės kilti maži burbuliukai. Paruoštus trikampėlius dėkite į verdantį aliejų ir kepkite, kol iš abiejų pusių taps auksinės spalvos. Svarbu neperkepti, kad patiekalas nebūtų per daug riebus. Iškepusius samosas sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pasišalintų aliejaus perteklius.
Kategorijos