Samsa su vištiena ir sūriu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-01

Samsa su vištiena ir sūriu

Samsa su vištiena ir sūriu labiau primena tradicinę sluoksniuotą tešlą, o ne rytietišką Tandoor tešlą. Pati skaniausia sūrio samsa išeis, jei naudosite sluoksniuotą tešlą ir sūrų sūrio įdarą. Tinka suluguni, brynza arba mocarelos sūris. Dėdami įdarą į tešlos vidų, gatavus gaminius keliose vietose subadykite šakute. Taip jie gerai iškeps, o gaminio paviršius bus lygus, be burbuliukų. Šviežia vištiena yra šviesiai rausvos spalvos. Oda balta, o riebalai šviesiai geltoni.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
330 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
26 g
Angliavandeniai
15 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.57/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Samsa su vištiena ir sūriu Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Įkaitinkite keptuvę su nedideliu kiekiu sviesto. Į keptuvę sudėkite vištieną ir svogūną. Įberkite druskos ir pipirų. Visus produktus sumaišykite. Kepkite įdarą 2-3 minutes. Taip galėsite "užkimšti" sultis, kad viršuje samsa taptų traški. Palikite faršą atvėsti.

Žingsnis 2

Samsa su vištiena ir sūriu Žingsnis 2
Pradėkite kočioti tešlą. Padėkite tešlos lakštą ant krakmolingo stalviršio. Tešlą iškočiokite iki 4-5 mm storio, kad gautumėte norimą tekstūrą. Tada virėjo peiliu arba picos pjaustykle supjaustykite tešlą mažais apskritimais.

Žingsnis 3

Samsa su vištiena ir sūriu Žingsnis 3
Formuokite samosas. Ant kiekvieno apskritimo dėkite po 1-2 valgomuosius šaukštus įdaro ir sūrio. Suformuokite trikampius, pakeldami kraštus link įdaro centro. Prispauskite visus kraštus, kad kepdami išlaikytų paplotėlių formą.

Žingsnis 4

Samsa su vištiena ir sūriu Žingsnis 4
Apkepkite samosą su vištiena ir sūriu. Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir pastatykite ant ugnies. Optimali kepimo temperatūra yra 180 laipsnių. Kai tik aliejus pasieks reikiamą temperatūrą, jame pradės kilti maži burbuliukai. Paruoštus trikampėlius dėkite į verdantį aliejų ir kepkite, kol iš abiejų pusių taps auksinės spalvos. Svarbu neperkepti, kad patiekalas nebūtų per daug riebus. Iškepusius samosas sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pasišalintų aliejaus perteklius.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos