Publikavimo data: 2024-06-08
Samsa su vištiena orkaitėje
Samsa laikoma tradiciniu uzbekų patiekalu, tačiau ji taip pat priskiriama tadžikų, uigūrų ir kitų tiurkų virtuvėms. Vištienos mėsos įdaras suteiks samsai švelnumo ir aromato. Reikėtų pažymėti, kad ruošiama mėsa neturėtų būti malama per mėsmalę - ją kartu su svogūnais reikia smulkiai supjaustyti aštriu peiliu. Kad samsa neprarastų formos, tešlą reikia iškočioti kuo ploniau. Pyragą galima patiekti su įvairiais padažais, rauginto pieno gėrimais ir daržovių salotomis.
Žingsnis 1
Užminkykite samtį tešlos. Kambario temperatūros vandenyje sumaišykite druską ir mieles. 2/3 sviesto ištrinkite su miltais. Tada palaipsniui supilkite vandenį ir mieles į miltus ir išmaišykite. Užminkykite tvirtą tešlą ir įdėkite ją 20 minučių į šaldiklį. Tada tešlą plonai iškočiokite, ištirpinkite 1/3 sviesto ir patepkite ja plokštainį. Suvyniokite į ritinį ir supjaustykite vienodais gabalėliais. Dėkite juos atgal į šaldiklį 40-45 minutėms.
Žingsnis 2
Paruoškite vištienos faršą. Pastatykite keptuvę ant ugnies, įkaitinkite saulėgrąžų aliejų ir sudėkite smulkintą svogūną. Pakepinkite jį, kol suminkštės, ir sudėkite vištienos gabalėlius. Pagardinkite juos druska ir pipirais. Išmaišykite ir kepkite, kol iškeps, 5-7 minutes.
Žingsnis 3
Formuokite samosas. Išimkite tešlą iš šaldiklio ir iškočiokite kiekvieną gabalėlį. Į kiekvieno iškočioto paplotėlio vidurį dėkite vištienos, apibarstykite tarkuotu sūriu ir užspauskite kraštus, kad gautųsi trikampiai.
Žingsnis 4
Kepkite samosas su vištiena. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite ant jos suformuotus trikampėlius ir patepkite kiaušinio tryniu. Dėkite kepimo skardą į įkaitintą orkaitę 40-50 minučių. Paruoštą samsą dėkite į lėkštę ir patiekite.
Kategorijos