Šarlotė lėtoje viryklėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Šarlotė lėtoje viryklėje

JAV Šarlotė laikoma nacionaliniu patiekalu. Amerikiečiai tiki, kad šį pyragą išrado vienas virėjas iš Šarlotės miesto Šiaurės Karolinoje. Yra ir britų patiekalo kilmės versija. Britai mano, kad šarkotos receptas atsirado XVIII a. pabaigoje Šarlotės iš Meklenburgo-Strelicos, Didžiosios Britanijos karaliaus Jurgio III žmonos, dėka. Tiesa viena: obuolių pyragas yra visame pasaulyje mėgstamas desertas, kurį galima labai lengvai pagaminti daugiafunkciniame keptuve.
Gaminimo laikas
55 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
193 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
31 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.7/5 (30 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Šarlotė lėtoje viryklėje Žingsnis 1
Šarlotę su obuoliais paruoškite multicooker keptuvėje. Įjunkite prietaiso kaitinimo režimą, dubenyje ištirpinkite gabalėlį sviesto. Sviestu patepkite indo sieneles. Įberkite 2 valgomuosius šaukštus cukraus. Ištirpinkite jį svieste, maišydami šaukštu. Išdėliokite obuolius sluoksniais.

Žingsnis 2

Šarlotė lėtoje viryklėje Žingsnis 2
Sudėkite tešlą. Išplakite kiaušinius su cukrumi, suberkite miltus ir kepimo miltelius. Dar kartą išplakite. Supilkite tešlą ant obuolių. Nustatykite "kepimo" režimą 40 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos