Publikavimo data: 2024-05-25
Šarlotė lėtoje viryklėje
JAV Šarlotė laikoma nacionaliniu patiekalu. Amerikiečiai tiki, kad šį pyragą išrado vienas virėjas iš Šarlotės miesto Šiaurės Karolinoje. Yra ir britų patiekalo kilmės versija. Britai mano, kad šarkotos receptas atsirado XVIII a. pabaigoje Šarlotės iš Meklenburgo-Strelicos, Didžiosios Britanijos karaliaus Jurgio III žmonos, dėka. Tiesa viena: obuolių pyragas yra visame pasaulyje mėgstamas desertas, kurį galima labai lengvai pagaminti daugiafunkciniame keptuve.
Žingsnis 1
Šarlotę su obuoliais paruoškite multicooker keptuvėje. Įjunkite prietaiso kaitinimo režimą, dubenyje ištirpinkite gabalėlį sviesto. Sviestu patepkite indo sieneles. Įberkite 2 valgomuosius šaukštus cukraus. Ištirpinkite jį svieste, maišydami šaukštu. Išdėliokite obuolius sluoksniais.
Žingsnis 2
Sudėkite tešlą. Išplakite kiaušinius su cukrumi, suberkite miltus ir kepimo miltelius. Dar kartą išplakite. Supilkite tešlą ant obuolių. Nustatykite "kepimo" režimą 40 minučių.
Kategorijos