Publikavimo data: 2024-06-08
Šarlotė su mandarinais
Šarlotė su mandarinais - puiki šeimos arbatos vakarėlio idėja. Ji paruošiama per valandą, išpilant tešlą iš pačių prieinamiausių produktų: miltų, kiaušinių, cukraus ir sodos. Svarbiausia pasirinkti kokybiškus mandarinus. Atminkite, kad tai sezoninis vaisius, jis prinoksta arčiau Naujųjų metų. Visus metus parduodami arba seno derliaus vaisiai, arba užauginti dirbtinai naudojant nitratus. Patys skaniausi mandarinai yra iš Maroko, jų minkštimas saldus, sultingas ir beveik be sėklų.
Žingsnis 1
Paruoškite įdaro tešlą. Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir plakite, kol išbals, apie 3-5 minutes. Tada suberkite sodą ir miltus. Supilkite dalimis, nuolat maišydami, kad masė būtų vientisa.
Žingsnis 2
Formuokite šarlotę. Į tešlą supilkite mandarinų skilteles, išmaišykite, kad jos tolygiai pasiskirstytų. Tada supilkite į aliejumi išteptą formą, išlyginkite. Kepkite orkaitėje 30-40 minučių. Tada ištraukite iš orkaitės ir šiek tiek atvėsinkite.
Kategorijos