Publikavimo data: 2024-06-22
Šašlykas kepimo maišelyje orkaitėje
Orkaitėje keptas šašlykas kepimo maišelyje galės pakeisti ant žarijų keptą šašlyką. Mėsa bus sultinga, minkšta, su lengvai parudavusia plutele ant viršaus. Marinuoti svogūnai šiam patiekalui suteikia pikantiškumo, minkštumo ir skonio. Kai mėsa kepama orkaitėje, po butą pasklido tokie neįtikėtini ir apetitą žadinantys aromatai, kad visi kaimynai jums pavydės. Šis receptas tikrai taps vienu mėgstamiausių.
Žingsnis 1
Mėsą supjaustykite dideliais plokščiais 1,5 cm storio griežinėliais. Kad mėsa taptų dar minkštesnė, suplakite ją plaktuvu.
Žingsnis 2
Dubenėlyje sumaišykite papriką, džiovintą česnaką, kalendrą ir druską. Įtrinkite mėsą šiuo mišiniu ir palikite marinuotis 1 valandą.
Žingsnis 3
Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais. Į dubenėlį su actu suberkite druską ir cukrų ir gerai išmaišykite, kol pastarasis ištirps. Sudėkite svogūnus į gilų dubenį ir užpilkite marinatu. Palikite marinuotis bent 30 minučių.
Žingsnis 4
Paruoškite kepimo maišelį. Kepimo rankovę išpjaukite 15-20 cm ilgesnę už kepimo skardą. Vieną rankovės galą suriškite, o kitą kol kas palikite laisvą. Paruoštą maišelį uždėkite ant kepimo skardos.
Žingsnis 5
Po to, kai svogūnai šiek tiek pasimarinuos, nusausinkite marinatą. Sudėkite svogūnus į paruoštą kepimo maišelį lygiu sluoksniu. Ant svogūnų vienu sluoksniu išdėliokite marinuotą mėsą, gabalėlius glaudžiai sudėdami vienas prie kito. Laisvą kepimo maišelio galą užriškite ir peiliu padarykite jame keletą skylučių, kad išeitų garai.
Žingsnis 6
Įdėkite kepimo skardą su kebabu maišelyje į iki 200 °C įkaitintą orkaitę 40 minučių. Praėjus šiam laikui, išimkite kebabą iš orkaitės, atsargiai nuplėškite maišelio viršų ir įdėkite į orkaitę dar 10 minučių, kad mėsa paruduotų.
Kategorijos