Šašlykas keptuvėje receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-16

Šašlykas keptuvėje receptas

Norėdami kepti kebabą keptuvėje, naudosime jautieną. Ant grotelių kepamiems kebabams geriausiai tinka jauna veršiena - jos nugarinė arba nugarinė. Šviežia mėsa turi būti tvirto tamsiai raudono paviršiaus. Pirkite tik atšaldytą mėsą, be ledo pėdsakų. Jei pasirinksite tinkamą jautieną, namuose keptuvėje lengvai iškepsite kebabą ir galėsite mėgautis skania ir sultinga mėsa. Pikantiškumui ir skoniui paryškinti mūsų recepte naudosime adžiką.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
193 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
1 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4.33/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Šašlykas keptuvėje receptas Žingsnis 1
Nuplaukite mėsą ir nusausinkite ją popieriniu rankšluosčiu. Pasiruoškite keptuvę giliu dugnu, mėsos plaktuvą, pjaustymo lentą, dantų krapštukus arba iešmelius. Visus ingredientus sudėkite į matomą vietą.

Žingsnis 2

Šašlykas keptuvėje receptas Žingsnis 2
Jautieną supjaustykite plonais griežinėliais ir kepkite, kol suminkštės.

Žingsnis 3

Šašlykas keptuvėje receptas Žingsnis 3
Jautienos gabalėlius pasūdykite ir papipirinkite, aptepkite adžikos mase.

Žingsnis 4

Šašlykas keptuvėje receptas Žingsnis 4
Kiekvieną mėsos gabalėlį suvyniokite į ritinėlį ir iš dviejų pusių pradurkite dantų krapštuku, kad ritinėliai nesuplyštų. Kiekvieną suktinuką perpjaukite per pusę.

Žingsnis 5

Šašlykas keptuvėje receptas Žingsnis 5
Į keptuvę įpilkite aliejaus ir kepkite kebabus ant didelės ugnies po 5 minutes iš kiekvienos pusės.Jei norite, kad mėsa įgautų rusvą plutelę, kepkite po 10 minučių iš kiekvienos pusės.

Žingsnis 6

Šašlykas keptuvėje receptas Žingsnis 6
Patiekite paruoštą kebabą ant salotų lapų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos