Publikavimo data: 2024-01-16
Šašlykas keptuvėje receptas
Norėdami kepti kebabą keptuvėje, naudosime jautieną. Ant grotelių kepamiems kebabams geriausiai tinka jauna veršiena - jos nugarinė arba nugarinė. Šviežia mėsa turi būti tvirto tamsiai raudono paviršiaus. Pirkite tik atšaldytą mėsą, be ledo pėdsakų. Jei pasirinksite tinkamą jautieną, namuose keptuvėje lengvai iškepsite kebabą ir galėsite mėgautis skania ir sultinga mėsa. Pikantiškumui ir skoniui paryškinti mūsų recepte naudosime adžiką.
Žingsnis 1
Nuplaukite mėsą ir nusausinkite ją popieriniu rankšluosčiu. Pasiruoškite keptuvę giliu dugnu, mėsos plaktuvą, pjaustymo lentą, dantų krapštukus arba iešmelius. Visus ingredientus sudėkite į matomą vietą.
Žingsnis 2
Jautieną supjaustykite plonais griežinėliais ir kepkite, kol suminkštės.
Žingsnis 3
Jautienos gabalėlius pasūdykite ir papipirinkite, aptepkite adžikos mase.
Žingsnis 4
Kiekvieną mėsos gabalėlį suvyniokite į ritinėlį ir iš dviejų pusių pradurkite dantų krapštuku, kad ritinėliai nesuplyštų. Kiekvieną suktinuką perpjaukite per pusę.
Žingsnis 5
Į keptuvę įpilkite aliejaus ir kepkite kebabus ant didelės ugnies po 5 minutes iš kiekvienos pusės.Jei norite, kad mėsa įgautų rusvą plutelę, kepkite po 10 minučių iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 6
Patiekite paruoštą kebabą ant salotų lapų.
Kategorijos