Publikavimo data: 2024-01-16
Šašlykas rankovėje receptas
Norėdami orkaitėje rankovėje kepti sultingą kiaulienos kebabą, būtinai pasirinkite šviežią mėsą. Gabalas turi būti tankus ir natūralios rausvos spalvos. Mėsą geriau pirkti turguje. Ten galite vizualiai apžiūrėti gabalą ir apčiuopti jo tankumą. Šašlykas rankovėje būna skanus dėl marinato, kurio pagrindą sudaro sojų padažas ir citrina. Šie produktai mėsai suteiks sultingumo. Dėl prieskonio ir skonio pridedama česnakų ir Provanso žolelių.
Žingsnis 1
Nuplaukite ir nusausinkite mėsą. Pašalinkite riebalų perteklių ir venas. Susmulkinkite česnaką. Išspauskite citrinos sultis. Paruoškite iešmelius ir kepimo rankovę. Sudėkite visus ingredientus į matomą vietą.
Žingsnis 2
Paruoškite mėsą marinavimui. Supjaustykite kiaulieną vidutinio dydžio gabalėliais. Pabarstykite pipirais ir žolelėmis. Išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite marinatą. Sumaišykite citrinos sultis su sojų padažu, įmaišykite susmulkintą česnaką.
Žingsnis 4
Supilkite paruoštą marinatą į mėsą ir išmaišykite. Dėkite į šaldytuvą 1 valandai. Likus 15 minučių iki marinavimo pabaigos, įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Mėsą galite marinuoti ilgiau - iki 4 valandų, kad jos skonis būtų sodresnis.
Žingsnis 5
Mėsos gabalėlius suverkite ant iešmelių. Įdėkite į rankovę.
Žingsnis 6
Kepkite kebabą 60 minučių 180 °C temperatūroje. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos atidarykite rankovę, kad kebabas paruduotų.Kebabą patiekite ant plonos pitos duonos su keliais šaukštais šviežių daržovių salotų.
Žingsnis 7
Patiekite paruoštą kebabą ant plonos pitos duonos su keliais šaukštais šviežių daržovių salotų.
Kategorijos