Publikavimo data: 2024-01-20
Šašlykas su lašiša ir cukinija receptas
Tokios žuvies kaip lašiša nereikia reklamuoti, nes apie jos naudingąsias savybes yra girdėję absoliučiai visi. Yra daugybė receptų, kuriuose ši žuvis kepama, kepama arba verdama garuose. Nusprendėme jums pasiūlyti neįprastą receptą su lašiša - būtent kebabą ant iešmelių! Tinkamai paruoštas marinatas gali pabrėžti subtilų lašišos skonį, o kvalifikuotai parinkti prieskoniai suteikia žuviai malonų skonį. Tačiau nereikėtų padažo daryti per daug aštraus, kitaip žuvies skonis paskęs prieskonių gausoje.
Žingsnis 1
Medinius iešmelius 30 minučių pamirkykite šaltame vandenyje, kad kepant jie nesudegtų. Lašišos filė nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Cukinijas nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir nulupkite. Imbiero šaknį nulupkite ir smulkiai sutarkuokite.
Žingsnis 2
Paruoškite marinatą: giliame dubenyje sumaišykite sojų padažą, augalinį aliejų, Dižono garstyčias, tarkuotą imbiero šaknį, druską, cukrų ir kelis lašus citrinos sulčių.
Žingsnis 3
Nulupkite lašišą, išimkite kaulus ir supjaustykite nedideliais kubeliais, tinkamais suverti ant iešmelių.
Žingsnis 4
Įdėkite lašišą į marinatą ir palikite 30 minučių.Jei yra laiko, dubenį su lašiša ir marinatu geriau uždengti maistine plėvele ir 1-2 valandoms padėti į šaldytuvą.
Žingsnis 5
Cukiniją supjaustykite vidutinio storio juostelėmis, naudodami daržovių skustuvą.
Žingsnis 6
Paruoštas cukinijų juosteles apšlakstykite augaliniu aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais pagal skonį.
Žingsnis 7
Išimkite lašišą iš marinato. Tada pradėkite ruošti kebabus. Paruoškite iešmelius, tada ant kiekvieno iešmelio pakaitomis suverkite lašišos gabalėlius ir cukinijų juosteles.
Žingsnis 8
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Kepkite kebabus 5-7 minutes iš abiejų pusių.
Žingsnis 9
Paruoštus kebabus sudėkite į serviravimo lėkštę, papuoškite smulkiai supjaustytais šviežiais žalumynais ir patiekite.
Žingsnis 10
Prie žuvies šašlykų tinka taurė putojančio arba baltojo sauso vyno. Taip pat patiekalą galite patiekti su pitos duona ir padažu, kurio pagrindą sudaro graikiškas jogurtas, smulkiai supjaustyti marinuoti agurkai, česnakas, druska ir pipirai.
Kategorijos