Publikavimo data: 2024-01-20
Šašlykas su vištiena ir ananasais receptas
Naujoje, neįprastoje kebabo variacijoje išlaikomas originalus patiekalo skonis, tačiau patiekalas pagardinamas egzotiškomis natomis. Švelni vištienos krūtinėlė, pamirkyta kvapniame marinate, puikiai dera su švelnia ir traškia ananasų tekstūra. Kebabui geriausia naudoti vištienos krūtinėlę, nes ši vištienos dalis yra sultingiausia. Vištienos ir ananasų kebabas papuoš net ir turtingiausią šventinį stalą, o taurė raudonojo rauginto vyno prie jo puikiai tiks!
Žingsnis 1
Medinius iešmelius 30 minučių pamirkykite šaltame vandenyje, kad kepant jie nesudegtų. Vištienos krūtinėlę nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Išimkite ananasus iš skardinės ir šiek tiek nusausinkite servetėle. Nulupkite imbiero šaknį ir ją smulkiai sutarkuokite.
Žingsnis 2
Paruoškite marinatą vištienai: dubenyje sumaišykite sojų padažą, augalinį aliejų, Dižono garstyčias, druską, cukrų ir tarkuotą imbiero šaknį.
Žingsnis 3
Vištienos krūtinėlę supjaustykite nedideliais kubeliais, tinkamais suverti ant iešmelių.
Žingsnis 4
Įdėkite vištieną į marinatą ir palikite 30 minučių.Jei turite laiko, dubenį su vištiena ir marinatu geriau uždengti maistine plėvele ir 2-3 valandoms padėti į šaldytuvą.
Žingsnis 5
Kol vištiena marinuojasi, supjaustykite ananasą mažais gabalėliais, proporcingais vištienai.
Žingsnis 6
Išimkite vištieną iš marinato. Tada pradėkite ruošti kebabus. Paruoškite iešmelius, tada ant kiekvieno iešmelio pakaitomis suverkite vištienos gabalėlius ir ananasus.
Žingsnis 7
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Kepkite kebabus iš abiejų pusių po 7-10 minučių.
Žingsnis 8
Paruoštus kebabus sudėkite į serviravimo lėkštę, papuoškite smulkiai supjaustytais šviežiais žalumynais ir patiekite.
Žingsnis 9
Prie kebabų puikiai tiks taurė raudono sauso vyno. Prie kebabų taip pat patiekite pitos duonos ir grietinės padažo.
Kategorijos