Publikavimo data: 2024-03-28
Ėrienos kebabas
Norite išsikepti mėsos, šašlykų ant grotelių, bet oras neleidžia? Ėrienos kebabas orkaitėje gaunasi ne ką prastesnis nei ant ugnies. Kvapni, sultinga, skani mėsa. Iš marinato tik prieskoniai, svogūnai ir sojų padažas, nieko nereikalingo, tik puikus skonis. Kokią mėsą geriau rinktis kebabui? Pirma, kumpį. Antra, šonkauliukus. Na, ir, trečia, nugarinė. Sultingiausios dalys su riebalais puikiai tiks šašlykui arba plovui.
Žingsnis 1
Supjaustykite ėrieną vienodais 3-5 cm pločio gabalėliais.
Žingsnis 2
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 3
Česnaką supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 4
Giliame dubenyje sumaišykite mėsą, svogūnus, česnakus ir prieskonius.
Žingsnis 5
Supilkite aliejų ir sojų padažą. Jei reikia, pagardinkite druska. Išmaišykite rankomis, gerai išminkykite svogūnus, uždenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą marinuotis 5-6 valandoms.
Žingsnis 6
Mėsą suverkite ant iešmelių. Įkaitinkite orkaitę iki 250 laipsnių ir kepkite kebabus 7-10 minučių.
Žingsnis 7
Patiekite paruoštą kebabą su padažu.
Kategorijos