Publikavimo data: 2024-06-08
Saulėje džiovinti pomidorai brusketai
Saulėje džiovinti pomidorai - puikus užkandis brusketai arba salotoms gardinti. Jie taip pat yra nepakeičiamas daugelio Viduržemio jūros regiono patiekalų ingredientas.
Žingsnis 1
Pomidorus perpjaukite ketvirčiais, nupjaukite kotelį ir šaukšteliu išimkite minkštimą.
Žingsnis 2
Sudėkite pomidorus ant pergamentu išklotos kepimo skardos arti vienas kito, bet vienu sluoksniu. Pabarstykite druska, pipirais ir žolelėmis ir apšlakstykite aliejumi.
Žingsnis 3
15 minučių pašaukite į 170 °C temperatūros orkaitę, tada sumažinkite temperatūrą iki 120 °C ir atidarytomis durelėmis kepkite pomidorus dar 1,5 valandos.
Žingsnis 4
Į iš anksto sterilizuotus stiklainius (stiklainius galite tiesiog išvirti ir išdžiovinti) sudėkite pomidorus, smulkiai supjaustytą česnaką ir rozmarino šakeles ir užpilkite karštu aliejumi. Pomidorai turi būti sandariai sudėti į stiklainius. Patiekalą galite valgyti kitą dieną arba ragauti žiemos vakarais su taure vyno.
Kategorijos