Publikavimo data: 2024-06-09
                Sausainiai "Gold" su karamele
                                
                    Jei labai mėgstate sausainius, šis receptas kaip tik jums! Karameliniai sausainiai - tai sausainiai su karamele. Ši sausainių rūšis priklauso sviestinių, drėgnų sausainių grupei. Jam nereikia sirupo, jis labai skanus ir minkštas. Jis tinka ir prie pyragų, ir valgyti vieną.
                
                
                
                
                
                
                
                
                
                
                                        
                        Žingsnis 1
                        
                        Puode ištirpinkite sviestą, užvirinkite, supilkite miltus ir greitai išmaišykite. Nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
                     
                                        
                        Žingsnis 2
                        
                        Užvirinkite pieną, supilkite į keptuvę su miltais, išmaišykite.
                     
                                        
                        Žingsnis 3
                        
                        Vištienos kiaušinį, trynius ir 100 g cukraus išplakite iki purumo. Supilkite į tešlą ir plakite dar minutę.
                     
                                        
                        Žingsnis 4
                        
                        Išplakite vištienos baltymus su 100 g cukraus iki purumo ir palaipsniui įmaišykite į tešlą.
                     
                                        
                        Žingsnis 5
                        
                        Kepimo indą patepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Supilkite tešlą.
                     
                                        
                        Žingsnis 6
                        
                        Įdėkite formą su tešla į iki 180⁰ įkaitintą orkaitę, kepkite sausainius 10 minučių. Tada sumažinkite temperatūrą iki 160⁰ ir kepkite dar 25 minutes.
                     
                                        
                        Žingsnis 7
                        
                        Paruoškite karamelę, supilkite cukrų ir kelis lašus citrinos sulčių į dubenėlį, pastatykite ant ugnies ir supilkite karštą grietinėlę. Palaikykite ant ugnies dar minutę, nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
                     
                                        
                        Žingsnis 8
                        
                        Biskvitą patiekite su paruošta karamele.
                     
                                     
                                
                
                                
                
                
                    
Kategorijos