Publikavimo data: 2024-06-09
Sausainiai "Gold" su karamele
Jei labai mėgstate sausainius, šis receptas kaip tik jums! Karameliniai sausainiai - tai sausainiai su karamele. Ši sausainių rūšis priklauso sviestinių, drėgnų sausainių grupei. Jam nereikia sirupo, jis labai skanus ir minkštas. Jis tinka ir prie pyragų, ir valgyti vieną.
Žingsnis 1
Puode ištirpinkite sviestą, užvirinkite, supilkite miltus ir greitai išmaišykite. Nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
Žingsnis 2
Užvirinkite pieną, supilkite į keptuvę su miltais, išmaišykite.
Žingsnis 3
Vištienos kiaušinį, trynius ir 100 g cukraus išplakite iki purumo. Supilkite į tešlą ir plakite dar minutę.
Žingsnis 4
Išplakite vištienos baltymus su 100 g cukraus iki purumo ir palaipsniui įmaišykite į tešlą.
Žingsnis 5
Kepimo indą patepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Supilkite tešlą.
Žingsnis 6
Įdėkite formą su tešla į iki 180⁰ įkaitintą orkaitę, kepkite sausainius 10 minučių. Tada sumažinkite temperatūrą iki 160⁰ ir kepkite dar 25 minutes.
Žingsnis 7
Paruoškite karamelę, supilkite cukrų ir kelis lašus citrinos sulčių į dubenėlį, pastatykite ant ugnies ir supilkite karštą grietinėlę. Palaikykite ant ugnies dar minutę, nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
Žingsnis 8
Biskvitą patiekite su paruošta karamele.
Kategorijos