Publikavimo data: 2024-02-04
Sausainiai keptuvėje receptas
Net ir neturėdami orkaitės galite išsikepti gardų desertą! Naudokite paprastą biskvito receptą keptuvėje. Nepaisant to, kad tešla ruošiama nestandartiniu būdu, ji gaunasi labai minkšta, oro ir puri. Skonio požiūriu biskvitai keptuvėje praktiškai nesiskiria nuo tradicinių biskvitų. Norint paruošti sausainius be orkaitės, reikės puodelio miltų, visai nedaug cukraus, kiaušinių ir sviesto. Pasirinkite 25 cm skersmens keptuvę. Ji turėtų būti neprideganti, storu dugnu ir aukštais šonais.
Žingsnis 1
Kiaušinius nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Miltus ir kepimo miltelius persijokite į švarų dubenį. Sviestą ištirpinkite ant silpnos ugnies arba mikrobangų krosnelėje. Atvėsinkite. 25 cm skardą išklokite kepimo pergamentiniu popieriumi. Paruoškite maišytuvą ir silikoninę mentelę.
Žingsnis 2
Toliau keptuvėje ruoškite biskvito tešlą. Tam sumaišykite kiaušinius ir cukrų, plakite 10 minučių.Tai darykite mikseriu. Plakdami plaktuvu pavargsite.
Žingsnis 3
Pradėkite maišyti sausus ingredientus. Norėdami tai padaryti, kepimo miltelius ir miltų mišinį dėkite palaipsniui mentele, atlikdami tolygius judesius. Mentele reikia judėti iš apačios į viršų. Tuomet biskvitas be orkaitės taps tikrai sodrus.
Žingsnis 4
Į tešlą supilkite ištirpintą sviestą. Išmaišykite.
Žingsnis 5
Pradėkite kepti desertą. Supilkite tešlą į keptuvę, pastatykite ją ant mažiausios ugnies ir uždenkite dangčiu. Kepti reikia apie 35 minutes. Dabar žinote kepinių arbatai kepimo be orkaitės receptą.
Žingsnis 6
Norėdami įspūdingai patiekti sausainį, jį tolygiai papuoškite cukraus pudra. Ant viršaus užberkite mėgstamų uogų.
Kategorijos