Publikavimo data: 2025-08-17
Sausainiai pyragams ir desertams
Paprastas biskvitinio pyrago receptas, kurį galima naudoti bet kokiam tikslui: ir pyragui, ir šarlotėms. Ingredientai skirti 18 cm formai. Jei naudojate 22 cm formą, ingredientų kiekį padvigubinkite.
Žingsnis 1
Į kiaušinius suberkite cukrų.
Žingsnis 2
Kiaušinius ir cukrų plakite mikseriu didžiausiu greičiu bent 10 minučių, kad masė padvigubėtų.
Žingsnis 3
Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius, persijokite į kiaušinių masę ir švelniai išminkykite mentele. Ne maišytuvu!
Žingsnis 4
Formos dugną išklokite pergamentiniu popieriumi, šonų netepkite riebalais, kitaip sausainiai nepakils. Sudėkite masę į formą ir kepkite iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje 30-40 min. Laikas priklauso nuo jūsų orkaitės.
Žingsnis 5
Patikrinkite sausainius dantų krapštuku. Išimkite sausainius iš orkaitės ir palikite visiškai atvėsti formoje arba ant grotelių.
Kategorijos