Sausainiai su džemu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-02

Sausainiai su džemu

Tradiciškai sausainių tešla ruošiama pagal vieną schemą: pirmiausia išplakami kiaušiniai ir cukrus, tada dedami skysti ingredientai ir tik po to - miltai. Sudėjus visus komponentus, tešla siunčiama į orkaitę. Tačiau yra ir kitų kepimo variantų. Pavyzdžiui, biskvitas su uogiene. Tai gali būti kriaušių, vyšnių ar aviečių. Šiame recepte nereikia ilgai plakti kiaušinių. Vietoj to uogienę reikia užgesinti valgomąja soda. Dėl įvykusios reakcijos kepiniai taps sodrūs. Siūlome jums perskaityti paprastą biskvito su uogiene receptą.
Gaminimo laikas
75 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
265 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
54 g
Alergenai: Glitimo turintys grūdai, Kiaušiniai
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.5/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Sausainiai su džemu Žingsnis 1
Pasirūpinkite uogiene. Įdėkite ją į sausą ir švarų indą ir įberkite sodos. Išmaišykite ir palikite 5 minutėms. Per šį laiką ingredientai sureaguos ir uogienė pakils.

Žingsnis 2

Sausainiai su džemu Žingsnis 2
Kitame dubenyje įmuškite kiaušinius. Suberkite druską ir greitai išplakite mikseriu, apie 30 sekundžių. Palaipsniui plona srovele suberkite cukrų. Plakite dar 3 minutes.

Žingsnis 3

Sausainiai su džemu Žingsnis 3
Į kiaušinių masę įmaišykite uogienę. Tada supilkite augalinį aliejų ir šaukštu išmaišykite, kad susimaišytų.

Žingsnis 4

Sausainiai su džemu Žingsnis 4
Įmaišykite paruoštus miltus ir išmaišykite. Jei tešla atrodo skysta, įberkite dar 50-100 g miltų.

Žingsnis 5

Sausainiai su džemu Žingsnis 5
Tęskite kepimą. Paruoštą tešlą perkelkite į formą. Dėkite į orkaitę ir kepkite 50 minučių. Po to ištraukite ir palaukite, kol biskvitas visiškai atvės. Tada išimkite jį iš formos

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos