Publikavimo data: 2024-03-25
Sausainiai su parmezanu ir alyvuogėmis
Parmezano ir alyvuogių sausainiai - puikus, neįprastas ir labai skanus užkandis vakarui su draugais prie atšaldyto alaus butelio. Aromatingi, traškūs sausainiai paruošiami paprastai ir greitai, naudojant kuo mažiau ingredientų. Parmezaną galima pakeisti bet kokiu kitu kietuoju sūriu, o į tešlą papildomai įdėti mėgstamų prieskonių ir žolelių. Sausainius patiekite su įvairiais padažais pagal savo skonį.
Žingsnis 1
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 2
Į gilų dubenį persijokite miltus su kepimo milteliais, suberkite cukrų, druską ir gabalėlius lydyto sviesto. Viską suminkykite į trupinius.
Žingsnis 3
Sudėkite sūrį, rozmariną, pieną ir išmaišykite.
Žingsnis 4
Į beveik iškepusią tešlą sudėkite atsitiktinai supjaustytas alyvuoges.
Žingsnis 5
Dar kartą išmaišykite, kol įdaras tolygiai pasiskirstys.
Žingsnis 6
Suvyniokite tešlą į dešrą, suvyniokite į maistinę plėvelę ir 15 minučių padėkite į šaldiklį.
Žingsnis 7
Išimkite užšaldytą tešlą iš šaldiklio, supjaustykite 1,5-2 cm storio apskritimais ir sudėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 30-40 minučių, kol iškeps.
Žingsnis 8
Išimkite sausainius iš orkaitės, palikite 5 minutes pailsėti kambario temperatūroje ir perkelkite į lėkštę.
Kategorijos