Publikavimo data: 2024-03-29
Sausainiai su riešutais
Naminiai sausainiai su graikiniais riešutais bus ne tik skanūs, bet ir sveiki pietūs. Dėl graikinių riešutų, kurie prisotina organizmą energijos, sausainiai bus sotūs. Be to, juose gausu vitaminų ir jodo. Kad graikiniai riešutai nesukeltų kartumo, prieš kepdami pusvalandį užpilkite juos verdančiu vandeniu.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Sumaišykite grietinę ir cukrų. Maišykite, kad cukrus ištirptų. Tada įmaišykite vieną kiaušinį ir vanilę. Sudėkite suminkštintą sviestą ir persijotus miltus. Minkykite tešlą, kol ji nebelips prie rankų. Jei reikia, įberkite dar šiek tiek miltų.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Paimkite graikinių riešutų ir juos susmulkinkite. Įdėkite medaus ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Iškepkite sausainius. Tešlą iškočiokite į apskritimą ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Ant kiekvieno gabalėlio užtepkite šiek tiek įdaro ir lengvai išminkykite kočėlu. Suvyniokite gabalėlius į ritinėlius. Jei norite, suktinukus galima perpjauti per pusę. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Sudėkite sausainius ant kepimo skardos. Kepkite 20 minučių. Sausainius sudėkite į lėkštę.
Kategorijos