Publikavimo data: 2025-08-20
Sausainiai su uogomis
Žodis "biskvitas" prancūziškai reiškia "du kartus keptas". Sausainių istorija prasidėjo Anglijoje. Viduramžiais tai buvo pagrindinis jūreivių maistas. Išdžiovinti skanėstai ilgai negalėjo pelyti. Taigi sausainiai išlikdavo valgomi iki pat kelionės pabaigos. Be to, jis buvo labai sveikas, sotus ir užėmė mažiausiai vietos. Jau XVII a. sausainiai buvo laikomi gurmanišku skanėstu. Pirmiausia jie ėmė plisti Prancūzijoje, o vėliau šis skanėstas išgarsėjo visoje Europoje.
Žingsnis 1
Į dubenį įmuškite kiaušinius ir plakite, kol tolygiai įsimaišys. Suberkite cukrų ir toliau plakite iki standžių putų. Mišinys turėtų padidėti.
Žingsnis 2
Atsargiai suberkite persijotus miltus ir kepimo miltelius. Viską gerai išmaišykite. Tešla turi būti be gumulėlių ir priminti tirštą grietinę.
Žingsnis 3
Dalį tešlos sudėkite į pergamentu išklotą kepimo indą. Viršų apibarstykite uogomis. Supilkite likusią tešlą ir vėl užberkite uogų. Kepkite sausainius įkaitintoje orkaitėje 30 minučių 180 laipsnių Celsijaus temperatūroje.
Kategorijos