Publikavimo data: 2024-02-04
Sausainiai su želė receptas
Biskvitas su želė, paruoštas pagal mūsų receptą, pasirodo gražus ir skanus. Procesas gali atrodyti šiek tiek sudėtingas, tačiau rezultatas to vertas. Reikės pasigaminti ne tik torto šaknis, bet ir kreminį bei raudoną sluoksnius. Želatiną geriau imti greitai tirpstančią želatiną. Želė desertas gaunasi ryškus dėl to, kad jam ruošti naudojami raudonieji serbentai. Tačiau juos galima pakeisti ir kitomis uogomis, pavyzdžiui, avietėmis ar braškėmis. O kad biskvitas su želatina būtų sultingesnis, reikia iš kondensuoto pieno ir grietinėlės paruošti grietinėlės kremą.
Žingsnis 1
Išimkite maistą iš šaldytuvo. Jie turėtų būti kambario temperatūros. Įjunkite orkaitę, kad ji įkaistų iki 180 laipsnių. Kiaušinius nuplaukite vandeniu su muilu ir nusausinkite. Persijokite miltus į atskirą dubenį. Krakmolą persijokite per sietelį į atskirą dubenį. Nuplaukite serbentus, pašalinkite šakeles. Serbentus užpilkite vandeniu (100 ml) ir įberkite cukraus (1-2 valgomuosius šaukštus). Paruoškite maišytuvą.
Žingsnis 2
Paruoškite želė biskvito tešlą. Giliame dubenyje sumaišykite kiaušinius ir cukrų. Maišykite maišytuvu apie 3 minutes. Masė turi gautis puri ir šviesi.
Žingsnis 3
Padarykite želė pyragą aromatingesnį. Tam į kiaušinius įmaišykite žievelę, suberkite miltus ir krakmolą. Išmaišykite mentele; jei žievelės nėra, ją galite pakeisti vaniliniu cukrumi.
Žingsnis 4
Iškepkite pyragą. Supilkite tešlą į žiedinę formą ir pašaukite ją į orkaitę. Palaukite 10 minučių. Sumažinkite temperatūrą 20 laipsnių ir kepkite dar 20 minučių.
Žingsnis 5
Paruoškite raudonųjų sausainių sluoksnį su želatina. Puodą su uogomis statykite ant silpnos ugnies ir virkite 10 minučių. Suplakite trintuvu. Po to mišinį pertrinkite per sietelį. Į karštus serbentus sudėkite želatiną, prieš tai ištirpintą vandenyje. (2 šaukšteliai 100 ml vandens). Išmaišykite. Jei neturite sietelio, naudokite į kelis sluoksnius sulankstytą marlę.
Žingsnis 6
Paruoškite sviestinį kremą. Tam mikseriu suplakite kondensuotą pieną ir naminę grietinėlę arba grietinę. Įveskite vandenyje ištirpintą želatiną, išmaišykite mentele. 2 šaukštelius želatinos sumaišykite su 100 ml vandens. Tada mišinys pastatomas ant vandens vonelės kaitinti. Tik tada jis supilamas į sviesto kremą.
Žingsnis 7
Papuoškite biskvitą, padėdami jį ant lėkštės. Norėdami tai padaryti, nuimkite padalytą žiedą ir vėl jį uždėkite, kad biskvitas taptų šiek tiek siauresnis nei prieš tai ir susidarytų tarpas. Į jį pateks kremas, kuris tolygiai sustings deserto šonuose. Užpildykite torto viršų sviestiniu kremu ir įdėkite į šaldiklį 20 minučių. Po to biskvitą užpilkite serbentų mišiniu. Padėkite tortą į šaldytuvą 4 valandoms. Nuimkite žiedą.
Žingsnis 8
Patiekite lėkštėje. Papuoškite uogomis ir žolelėmis
Kategorijos