Publikavimo data: 2024-04-05
Sausainių ritinys
Tiksliai nežinoma, kurioje šalyje buvo išrastas sausainių ritinio receptas. Ekspertai daro prielaidą, kad tai įvyko kažkur Austrijoje XIX a. antroje pusėje. Šiandien šis gardus desertas gaminamas Europos, Amerikos ir, žinoma, Rusijos virtuvėse. Pagrindinis šio patiekalo privalumas - galimybė keisti įdarus.
Žingsnis 1
Paruoškite virtą grietinėlę. Giliame inde sumaišykite 150 ml pieno ir 2,5 valgomojo šaukšto miltų iki vientisos masės. Paimkite storadugnį puodą, supilkite likusį pieną, suberkite cukrų. Pastatykite indą ant vidutinės ugnies ir nuolat maišydami užvirinkite. Į pieno ir miltų mišinį įmaišykite pieną ir cukrų, kol kremas sutirštės. Nuimkite nuo viryklės ir atvėsinkite iki kambario temperatūros. Kambario temperatūros sviestą perkelkite į maišytuvo dubenį ir gerai išsukite. Palaipsniui įmaišykite kremą ir maišydami maišykite dar 4 minutes.
Žingsnis 2
Paruoškite biskvitą ritiniui. Atskirkite baltymus nuo trynių. Baltymus atšaldykite. Atšaldytus baltymus plakite iki standžių putų. Sudėkite trynius į dubenį, suberkite cukrų ir plakite iki vientisos masės. Toliau maišydami palaipsniui suberkite miltus. Šį mišinį sumaišykite su išplaktais baltymais. Išmaišykite. Ant kepimo skardos išklokite pergamentą. Paskirstykite greitųjų sausainių tešlą ant paviršiaus. Kepkite iki 190 ℃ įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
Žingsnis 3
Suformuokite ritinį. Dar karštą biskvitą susukite į ritinėlį su popieriumi. Leiskite jam atvėsti iki kambario temperatūros. Atvėsusį pyragą išvyniokite. Nuimkite pergamentą. Biskvitą aptepkite nedideliu kiekiu aviečių uogienės ir tolygiu sluoksniu aptepkite visą paviršių. Tada užtepkite kremo. Tvirtai suvyniokite. Nuo kraštų pašalinkite kremo perteklių.
Kategorijos