Publikavimo data: 2024-03-31
Šavarma orkaitėje
Orkaitėje kepama šavarma - puikus užkandžių ar iškylų patiekalas. Ingredientai gali skirtis nuo nurodytų, tačiau svarbu, kad būtų tiek pat daržovių, kiek ir mėsos. Namuose šavarmą galima gaminti ir keptuvėje, ir orkaitėje. Orkaitėje plona pita greitai išdžiūsta, tačiau įdaras išlaiko daržovių sultingumą ir šviežumą. Šavarmos skonis labai priklauso nuo padažo. Majonezą galima pakeisti jogurtu, pridėti prieskonių, pavyzdžiui, kardamono, kmynų ar paprikos.
Žingsnis 1
Paruoškite vištienos filė. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies, supilkite 3 šaukštus augalinio aliejaus ir kelias minutes kaitinkite. Sudėkite vištienos filė, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Iš karto pradėkite maišydami kepti mėsą 3-5 minutes, kad ji paruduotų iš visų pusių. Kai vištienos filė iškeps, leiskite jai atvėsti, tada supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 2
Padažui sumaišykite grietinę ir majonezą.
Žingsnis 3
Surinkite šavarmą. Ant vieno išskleistos pitos krašto plačia juosta užtepkite padažo. Ant viršaus sudėkite kopūstus, vištienos gabalėlius, tada paprikas, morkas, agurkus ir pabarstykite svogūnais. Įdarą uždenkite laisvuoju pitos kraštu. Užlenkite apatinį ir viršutinį kraštus ir susukite šavarmą. Tą patį atlikite ir su antruoju pitos lakštu.
Žingsnis 4
Šavarmą sudėkite į karščiui atsparią formą ir kepkite orkaitėje 10-15 minučių 190 ℃ temperatūroje. Po 7-8 minučių apverskite šavarmą.
Kategorijos