Publikavimo data: 2024-05-25
Šavarma su falafeliais
Šavarma, dar vadinama šaverma, yra vienas iš labiausiai atpažįstamų ir mėgstamų Rytų patiekalų. Šavarmos paruošimo variantų yra labai įvairių. Šis receptas atskleidžia vegetariškos šavarmos su falafeliais paslaptį! Falafeliai - tai kepti avinžirnių kotletai arba rutuliukai. Tai puikus mėsos pakaitalas, kuris kartu su daržovėmis suteikia sotumo jausmą visai dienai! Padažas, kurio pagrindą sudaro tahini ir grietinė, pridėjus žolelių, paprikos, česnako ir citrinos sulčių, suteiks patiekalui pikantiškumo!
Žingsnis 1
Ant pjaustymo lentelės plonai supjaustykite paprikas. Pomidorą ir svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Supjaustykite agurką kubeliais, susmulkinkite petražoles ir česnaką. Falafelius supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
Žingsnis 2
Į gilų dubenį su tahini sudėkite grietinę, citrinos sultis, susmulkintą česnaką, smulkiai supjaustytas petražoles ir papriką. Įberkite šiek tiek druskos ir išmaišykite ingredientų mišinį iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Ant švaraus paviršiaus išvyniokite pitą. Į vidurį dėkite tahini ir grietinės padažą. Tada į vidurį sluoksniuokite svogūnų žiedus, agurkų kubelius, pomidorus, saldžiosios paprikos griežinėlius. Ant daržovių sudėkite falafelius.
Žingsnis 4
Ant sudedamųjų dalių uždėkite porą Pekino kopūstų lapų. Užlenkite pitos kraštus taip, kad daržovės sudarytų "voką". Šavarma paruošta!
Žingsnis 5
Į įkaitintą keptuvę įpilkite truputį augalinio aliejaus ir sudėkite šašarmą. Kepkite šavarmą iš abiejų pusių po 3-4 minutes. Pita turi būti parudavusi. Paruošta!
Kategorijos