Šavarma su keptomis bulvėmis ir vištiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-10-12

Šavarma su keptomis bulvėmis ir vištiena

Iš bulvių, vištienos ir daržovių pagaminama labai soti ir skani šavarma. Tokią šavarmą lengva paruošti, ją galima pasiimti su savimi į kelionę ar iškylą. Tereikia apkepti bulves ir vištienos filė, pridėti norimų daržovių ir viską suvynioti į ploną armėnišką pitą.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
138 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
13 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 3.84/5 (31 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Šavarma su keptomis bulvėmis ir vištiena Žingsnis 1
Nuplaukite ir nulupkite bulves. Supjaustykite jas griežinėliais ir kepkite keptuvėje augaliniame aliejuje, kol iškeps. Atskirai apkepkite griežinėliais supjaustytą vištienos filė.

Žingsnis 2

Šavarma su keptomis bulvėmis ir vištiena Žingsnis 2
Iš majonezo, kečupo, druskos ir pipirų pagaminkite padažą. Galite naudoti grietinę, jogurtą, pomidorų pastą arba adžiką. Paruoštu padažu aptepkite vieną pitos pusę.

Žingsnis 3

Šavarma su keptomis bulvėmis ir vištiena Žingsnis 3
Susmulkinkite kopūstus ir sumaišykite juos su korėjietiškomis morkomis. Sūdytą agurką sutarkuokite arba smulkiai supjaustykite. Tolygiai paskirstykite daržoves, keptas bulves ir mėsą ant padažu išteptos pitos.

Žingsnis 4

Šavarma su keptomis bulvėmis ir vištiena Žingsnis 4
Suvyniokite pitą į voką arba ritinėlį, laisvus kraštus iš abiejų pusių užlenkdami į vidų. Tai lengva padaryti naudojant švarų rankšluostį.

Žingsnis 5

Šavarma su keptomis bulvėmis ir vištiena Žingsnis 5
Paruoštus suktinukus kepkite ant sausos keptuvės arba su augaliniu aliejumi pagal pageidavimą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos