Publikavimo data: 2024-10-12
Šavarma su keptomis bulvėmis ir vištiena
Iš bulvių, vištienos ir daržovių pagaminama labai soti ir skani šavarma. Tokią šavarmą lengva paruošti, ją galima pasiimti su savimi į kelionę ar iškylą. Tereikia apkepti bulves ir vištienos filė, pridėti norimų daržovių ir viską suvynioti į ploną armėnišką pitą.
Žingsnis 1
Nuplaukite ir nulupkite bulves. Supjaustykite jas griežinėliais ir kepkite keptuvėje augaliniame aliejuje, kol iškeps. Atskirai apkepkite griežinėliais supjaustytą vištienos filė.
Žingsnis 2
Iš majonezo, kečupo, druskos ir pipirų pagaminkite padažą. Galite naudoti grietinę, jogurtą, pomidorų pastą arba adžiką. Paruoštu padažu aptepkite vieną pitos pusę.
Žingsnis 3
Susmulkinkite kopūstus ir sumaišykite juos su korėjietiškomis morkomis. Sūdytą agurką sutarkuokite arba smulkiai supjaustykite. Tolygiai paskirstykite daržoves, keptas bulves ir mėsą ant padažu išteptos pitos.
Žingsnis 4
Suvyniokite pitą į voką arba ritinėlį, laisvus kraštus iš abiejų pusių užlenkdami į vidų. Tai lengva padaryti naudojant švarų rankšluostį.
Žingsnis 5
Paruoštus suktinukus kepkite ant sausos keptuvės arba su augaliniu aliejumi pagal pageidavimą.
Kategorijos