Publikavimo data: 2024-03-31
Šavarma su kiauliena
Manoma, kad šavarma yra Artimųjų Rytų patiekalas - kepta aviena, sumaišyta su salotomis ir suvyniota į pitos duoną. Tačiau įvairiuose pasaulio kraštuose ji ruošiama savaip. Pagal mūsų receptą naminė šavarma gaminama iš kiaulienos. Geriau naudoti kiaulienos nugarinę arba minkščiausias jos dalis. Prieš kepant svarbu mėsą nusausinti, nes kepant drėgna mėsa išskirs daug skysčio, o tai neigiamai paveiks skonį ir minkštumą.
Žingsnis 1
Apkepkite kiaulieną. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies, supilkite nedidelį kiekį augalinio aliejaus ir kelias minutes pašildykite. Sudėkite mėsą ir iškart pradėkite maišydami kepti, kad ji iš visų pusių paruduotų. Kai kiauliena pakeis spalvą, įberkite druskos ir prieskonių ir išmaišykite. Sumažinkite ugnį, uždenkite keptuvę dangčiu ir palikite mėsą troškintis apie 10-15 minučių. Tada nuimkite dangtį ir, jei mėsoje liko drėgmės, ją išgarinkite. Jei mėsa jau sausa ir parudavusi, išjunkite ugnį.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Į majonezą įpilkite kečupo ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Pradėkite "surinkinėti" šavarmą. Du šaukštus padažo užtepkite ant pitos vidurio, toliau nuo krašto. Ant jo dėkite mėsos, kopūstų, agurkų, pomidorų ir suvyniokite šavarmą. Užlenkite likusį kraštą ir uždėkite jį ant įdaro. Tada užlenkite šoninius kraštus iš abiejų pusių. Kai šavarma bus suvyniota, šiek tiek paspauskite, kad įdaras išsilygintų.
Žingsnis 4
Apkepkite šašarmą. Įkaitinkite keptuvę neįpildami aliejaus. Kepkite šavarmą iš abiejų pusių po 1-2 minutes ant vidutinės ugnies. Taip pita bus traški, o įdaras sušils.
Kategorijos