Publikavimo data: 2024-05-19
Šavarma su malta mėsa
Šavarmą su malta mėsa lengva paruošti namuose. Įdarą galima nusipirkti parduotuvėje arba pasigaminti patiems. Tuomet geriausia jį gaminti iš jautienos ir kiaulienos lygiomis dalimis, nes malta mėsa iš vienos kiaulienos bus per riebi, o iš vienos jautienos - kieta.
Žingsnis 1
Įkaitinkite keptuvę su 4 šaukštais aliejaus, sudėkite svogūną ir kepkite 2-3 minutes. Į svogūnus sudėkite maltą mėsą ir kepkite ant silpnos ugnies, maišydami mentele, apie 20 minučių.
Žingsnis 2
Surinkite šavarmą. Išskleiskite pitos lakštą, ant krašto uždėkite šaukštą pomidorų padažo ir jį paskirstykite, įdėkite 2-3 šaukštus maltos mėsos. Ant jos sudėkite pomidorų griežinėlius ir viską apibarstykite tarkuotu sūriu. Ant viršaus pagal skonį pabarstykite žolelių ir uždėkite porą šaukštų pomidorų padažo. Įdarą sandariai suvyniokite į pitą.
Žingsnis 3
Įkaitinkite sausą keptuvę ir kepkite šavarmą iš abiejų pusių 1-2 minutes. Pita taps traški, o viduje esantis sūris išsilydys.
Kategorijos