Publikavimo data: 2024-10-13
Šavarma su marinuotais svogūnais
Šavarma yra populiarus gatvės užkandis visame pasaulyje. Šį paprastą rytietišką patiekalą galima pasigaminti patiems, todėl galite mėgautis traškia pitos duona ir sultingu įdaru su pikantišku marinuotų svogūnų skoniu patogiai įsitaisę namuose.
Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Dubenyje sumaišykite grietinę, petražoles, česnaką ir druską. Palikite 10 minučių pastovėti.
Žingsnis 2
Paruoškite marinatą svogūnams. Kitame dubenyje sumaišykite vyno actą, druską ir cukrų. Sudėkite svogūnus į marinatą ir palikite 10 minučių.
Žingsnis 3
Į keptuvę supilkite saulėgrąžų aliejų, įkaitinkite ant didelės ugnies ir kepkite vištienos krūtinėlę, kol ji taps auksinė.
Žingsnis 4
Kiekvieną pitos lakštą paskleiskite ant stalo, pusę jo patepkite padažu. Ant suteptos pusės dėkite daržoves, svogūnus ir mėsą.
Žingsnis 5
Suvyniokite pitą su įdaru ir užlenkite kraštus. Įkaitinkite grilio keptuvę (galite naudoti paprastą) iki maksimalios temperatūros ir apkepkite susuktą pitą iš abiejų pusių.
Kategorijos