Šavarma su marinuotais svogūnais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-10-13

Šavarma su marinuotais svogūnais

Šavarma yra populiarus gatvės užkandis visame pasaulyje. Šį paprastą rytietišką patiekalą galima pasigaminti patiems, todėl galite mėgautis traškia pitos duona ir sultingu įdaru su pikantišku marinuotų svogūnų skoniu patogiai įsitaisę namuose.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
108 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
11 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.29/5 (7 bal.)

Žingsnis 1

Šavarma su marinuotais svogūnais Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Dubenyje sumaišykite grietinę, petražoles, česnaką ir druską. Palikite 10 minučių pastovėti.

Žingsnis 2

Šavarma su marinuotais svogūnais Žingsnis 2
Paruoškite marinatą svogūnams. Kitame dubenyje sumaišykite vyno actą, druską ir cukrų. Sudėkite svogūnus į marinatą ir palikite 10 minučių.

Žingsnis 3

Šavarma su marinuotais svogūnais Žingsnis 3
Į keptuvę supilkite saulėgrąžų aliejų, įkaitinkite ant didelės ugnies ir kepkite vištienos krūtinėlę, kol ji taps auksinė.

Žingsnis 4

Šavarma su marinuotais svogūnais Žingsnis 4
Kiekvieną pitos lakštą paskleiskite ant stalo, pusę jo patepkite padažu. Ant suteptos pusės dėkite daržoves, svogūnus ir mėsą.

Žingsnis 5

Šavarma su marinuotais svogūnais Žingsnis 5
Suvyniokite pitą su įdaru ir užlenkite kraštus. Įkaitinkite grilio keptuvę (galite naudoti paprastą) iki maksimalios temperatūros ir apkepkite susuktą pitą iš abiejų pusių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
mėsos patiekalai, užkandžiai, užkandžiai su duona ar pita, šavarma, padažai ir marinatai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, islandija, pietūs, vakarienė, užkandis, žalumynų sezonas, česnakų sezonas, receptų knyga, česnakiniai užkandžiai

Kategorijos