Publikavimo data: 2024-03-31
Šavarma su medžio anglimi
Naminę šašarmą galima pasigaminti iš anksto ir pasiimti su savimi į iškylą. Tačiau geriau ją iš karto ruošti gamtoje, kepant mėsą ant grotelių arba suveriant ant iešmų. Tam skirtos anglys turi gerai degti, bet kartu ir kaitinti, kad mėsa greitai iškeptų. Kiekvienai mėsos rūšiai optimali skirtinga temperatūra. Jautiena kepama aukščiausioje temperatūroje, o kiauliena, vištiena, žuvis ar daržovės - vidutinėje temperatūroje. Kepant šavarmą medžio anglimi, reikia žemos temperatūros, tada pita paruduos, bet nesudegs.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą ir marinuokite vištieną. Sudėkite vištienos šlauneles į dubenį, pabarstykite jas prieskoniais - juodaisiais pipirais, džiovintais česnakais, bazilikais ir ciberžolėmis, supilkite pusės citrinos sultis ir aliejų. Visus ingredientus sumaišykite ir palikite marinuotis 30 minučių.
Žingsnis 2
Toliau ruoškite padažą. Supilkite kefyrą į dubenį, sudėkite grietinę ir majonezą. Pagardinkite malta kalendra ir žiurke, sudėkite česnaką, smulkintas žoleles ir druską. Padažą išmaišykite ir palikite 15-20 min. pastovėti.
Žingsnis 3
Įkaitinkite žarijas. Išdėliokite vištieną ant grotelių ir retkarčiais pasukdami kepkite vištieną ant grotelių, kad šiek tiek apdžiūtų plutelė. Tai užtruks apie 10-15 minučių. Leiskite mėsai šiek tiek atvėsti ir supjaustykite ją nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 4
Surinkite šavarmą. Išdėliokite pitos duoną ir aptepkite ją padažu. Sudėkite vištieną, salotas, pomidorus ir agurkus, ant viršaus uždėkite 2-3 šaukštus padažo. Suvyniokite šavarmą, ilguosius kraštus užlenkite link centro ir susukite pitą su įdaru į didelį ritinį.
Žingsnis 5
Kepkite šavarmą ant grotelių 2-3 minutes iš abiejų pusių, kad pita taptų traški, o įdaras įsigertų į padažą.
Kategorijos