Šavarma su medžio anglimi pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-31

Šavarma su medžio anglimi

Naminę šašarmą galima pasigaminti iš anksto ir pasiimti su savimi į iškylą. Tačiau geriau ją iš karto ruošti gamtoje, kepant mėsą ant grotelių arba suveriant ant iešmų. Tam skirtos anglys turi gerai degti, bet kartu ir kaitinti, kad mėsa greitai iškeptų. Kiekvienai mėsos rūšiai optimali skirtinga temperatūra. Jautiena kepama aukščiausioje temperatūroje, o kiauliena, vištiena, žuvis ar daržovės - vidutinėje temperatūroje. Kepant šavarmą medžio anglimi, reikia žemos temperatūros, tada pita paruduos, bet nesudegs.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
201 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
16 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.25/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Šavarma su medžio anglimi Žingsnis 1
Paruoškite marinatą ir marinuokite vištieną. Sudėkite vištienos šlauneles į dubenį, pabarstykite jas prieskoniais - juodaisiais pipirais, džiovintais česnakais, bazilikais ir ciberžolėmis, supilkite pusės citrinos sultis ir aliejų. Visus ingredientus sumaišykite ir palikite marinuotis 30 minučių.

Žingsnis 2

Šavarma su medžio anglimi Žingsnis 2
Toliau ruoškite padažą. Supilkite kefyrą į dubenį, sudėkite grietinę ir majonezą. Pagardinkite malta kalendra ir žiurke, sudėkite česnaką, smulkintas žoleles ir druską. Padažą išmaišykite ir palikite 15-20 min. pastovėti.

Žingsnis 3

Šavarma su medžio anglimi Žingsnis 3
Įkaitinkite žarijas. Išdėliokite vištieną ant grotelių ir retkarčiais pasukdami kepkite vištieną ant grotelių, kad šiek tiek apdžiūtų plutelė. Tai užtruks apie 10-15 minučių. Leiskite mėsai šiek tiek atvėsti ir supjaustykite ją nedideliais gabalėliais.

Žingsnis 4

Šavarma su medžio anglimi Žingsnis 4
Surinkite šavarmą. Išdėliokite pitos duoną ir aptepkite ją padažu. Sudėkite vištieną, salotas, pomidorus ir agurkus, ant viršaus uždėkite 2-3 šaukštus padažo. Suvyniokite šavarmą, ilguosius kraštus užlenkite link centro ir susukite pitą su įdaru į didelį ritinį.

Žingsnis 5

Šavarma su medžio anglimi Žingsnis 5
Kepkite šavarmą ant grotelių 2-3 minutes iš abiejų pusių, kad pita taptų traški, o įdaras įsigertų į padažą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos