Publikavimo data: 2024-03-31
Šavarma su rūkyta vištiena
Naminė šavarma yra subalansuotas užkandis. Be recepte nurodytų daržovių, į šavarmą su rūkyta vištiena pagal savo skonį galite įdėti saldžiųjų arba aštriųjų paprikų, avokadų arba morkų. Pagrindinis rūkytos šavarmos ingredientas bus rūkyta vištienos krūtinėlė. Rūkymo procesas gana ilgas: mėsa dvidešimt keturias valandas marinuojama sūryme, paskui vėdinama skersvėju ir apie valandą kepama rūkykloje. Šavarma yra gana paprastas ir greitas patiekalas, todėl geriau rinktis paruoštą vištieną iš parduotuvės.
Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Sumaišykite grietinę su maltais juodaisiais pipirais. Geriau naudoti šviežiai maltus, jie geriau atskleidžia skonį ir aromatą. Kuo intensyvesnis juodųjų pipirų skonis ir aromatas, tuo mažiau jų reikia patiekalui.
Žingsnis 2
Pradėkite "surinkinėti" šavarmą. Išklokite pitą, kad būtų lengva formuoti šavarmą. Patepkite pitą grietinės padažu, šiek tiek toliau nuo krašto išdėliokite Pekino kopūstų lapus, tada rūkytą vištieną. Išdėliokite agurkus ir pomidorus. Suvyniokite šavarmą, ilguosius kraštus užlenkite link centro ir susukite pitą su įdaru į didelį ritinį.
Žingsnis 3
Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir kepkite šavarmą po 1-2 minutes iš abiejų pusių.
Kategorijos