Publikavimo data: 2024-10-12
Šavarma su rūkyta vištiena ir marinuotais agurkais
Šavarma yra rytietiškas patiekalas pitos duonoje, kurį pamėgo daugelis žmonių, ypač kaip greitą užkandį ne namuose. Šavarmos įdarai gali būti labai įvairūs. Tai priklauso nuo skonio, sezono ir turimų produktų. Šis receptas patrauklus tuo, kad visi produktai naudojami jau paruošti ir jų nereikia termiškai apdoroti. Tai patogu, jei neturite galimybės naudotis virykle - darbe ar iškyloje.
Žingsnis 1
Supjaustykite daržoves, skirtas šašarai. Marinuotus agurkus supjaustykite griežinėliais, o šviežius pomidorus - puselėmis. Peiliu smulkiai supjaustykite pekino kopūstus.
Žingsnis 2
Rūkytą vištienos filė supjaustykite griežinėliais arba, jei norite, susmulkinkite skaidulomis. Rinkitės rūkytą vištienos filė su lengvu dūmo prieskoniu. Tai rodo, kad ją ruošiant nebuvo naudojami skysti dūmai.
Žingsnis 3
Padažui atskirame inde sumaišykite grietinę, majonezą ir smulkintą česnaką. Tada supjaustykite pitą į 6 maždaug vienodo dydžio stačiakampius ir iš vienos pusės aptepkite juos padažu.
Žingsnis 4
Ant padažo tolygiai paskleiskite daržovių įdarą, tada išdėliokite griežinėliais pjaustytą vištieną. Ant vištienos sudėkite pomidorus.
Žingsnis 5
Sutarkuokite kietąjį sūrį ir tolygiai paskleiskite jį ant paskutinio sluoksnio. Pasirinkite skanų sūrį, kuris gerai lydosi nuo karščio.
Žingsnis 6
Susukite šavarmą į voką ir kepkite keptuvėje su augaliniu aliejumi, kol lengvai apskrus.
Kategorijos