Publikavimo data: 2024-04-02
Šavarma su vištiena
Šavarma su vištiena pitos duonoje - tai tradicinis gatvės maistas, tačiau mes jums papasakosime, kaip jį pasigaminti namuose. Norėdami pasigaminti skanią šavarmą, turite žinoti keletą paslapčių. Svarbus yra padažas. Jo nebūtina pasigaminti patiems. Tinka įprastas majonezas, grietinė arba jogurtas. Tačiau kad skonis būtų sodresnis, papasakosime, kaip paruošti pomidorų ir grietinės padažą. Ingredientai gali skirtis nuo nurodytų, tačiau svarbu, kad būtų tiek pat daržovių, kiek ir mėsos.
Žingsnis 1
Marinuokite vištieną. Vištieną apvoliokite paruoštuose prieskoniuose ir augaliniame aliejuje. Palikite marinuotis 2 valandas.
Žingsnis 2
Paruoškite baltąjį padažą. Sumaišykite majonezą ir grietinę, įmaišykite išspaustą česnaką, žoleles ir žiupsnelį druskos. Išmaišykite ir palikite 7-10 min.
Žingsnis 3
Paruoškite raudonąjį padažą. Sudėkite pomidorų pastą į puodą ir kaitinkite 1-2 minutes, nuolat maišydami, kad nesudegtų. Krakmolą atskieskite 150 ml vandens ir supilkite į pomidorų pastą, išmaišykite ir virkite dar 1-2 min. Įmaišykite cukrų, druską, apynius ir šviežią kalendrą. Leiskite atvėsti.
Žingsnis 4
Iškepkite vištieną. Vištieną, marinuotą prieskoniuose, pasūdykite ir kepkite įkaitintoje keptuvėje su augaliniu aliejumi, kol įgaus auksinę spalvą (7-9 min.). Vištieną supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 5
Pradėkite "surinkinėti" šavarmą. Pitos duonos lakštą patepkite baltuoju ir raudonuoju padažu. Ant viršaus sudėkite mėsą, kopūstus, tada pomidorus ir agurkus, svogūnus ir dar padažų, kad būtų sultinga. Uždenkite faršą laisvuoju pitos kraštu. Užlenkite apatinį ir viršutinį kraštus ir suvyniokite šavarmą į pitos vyniotinį. Tą patį atlikite ir su likusiais pitos lakštais bei įdaru.
Žingsnis 6
Apkepkite šašarmą. Įkaitinkite sausą keptuvę ir apkepkite šavarmą iš abiejų pusių, maždaug po 1 minutę iš kiekvienos pusės.
Kategorijos