Publikavimo data: 2024-10-14
Šavarma su vištiena, daržovėmis ir grietinės padažu
Šavarma - tai Tolimųjų Rytų kilmės patiekalas, kuriame mėsa ir daržovės mirkomos padaže ir suvyniojamos į pitos lakštus. Šavarma lengvai apkepama ant grotelių, kad ant pitos atsirastų apetitą keliančios keptos juostelės. Šis patiekalas valgomas rankomis, nenaudojant stalo įrankių.
Žingsnis 1
Krūtinėlę pasūdykite ir papipirinkite, pabarstykite džiovintais česnakais. Gerai įkaitintoje keptuvėje su augaliniu aliejumi apkepkite krūtinėlę iš abiejų pusių, kol paruduos.
Žingsnis 2
Susmulkinkite kopūstą plonais griežinėliais. Pomidorus, agurkus ir paprikas supjaustykite mažais griežinėliais. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Virtą krūtinėlę supjaustykite mažais gabalėliais.
Žingsnis 3
Padažui grietinę sumaišykite su majonezu ir kečupu, pagal skonį įberkite pipirų ir druskos. Pabarstykite smulkintomis petražolėmis ir išmaišykite.
Žingsnis 4
Nedidelę pitos dalį patepkite padažu, sudėkite mėsos gabalėlius, tada agurkus, kopūstus, pomidorus, paprikas ir svogūnus. Suvyniokite pitą į voką ir kepkite ant sausos keptuvės po 2 min. iš kiekvienos pusės.
Kategorijos