Šavarma su vištiena, daržovėmis ir grietinės padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-10-14

Šavarma su vištiena, daržovėmis ir grietinės padažu

Šavarma - tai Tolimųjų Rytų kilmės patiekalas, kuriame mėsa ir daržovės mirkomos padaže ir suvyniojamos į pitos lakštus. Šavarma lengvai apkepama ant grotelių, kad ant pitos atsirastų apetitą keliančios keptos juostelės. Šis patiekalas valgomas rankomis, nenaudojant stalo įrankių.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
123 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
10 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.1/5 (20 bal.)

Žingsnis 1

Šavarma su vištiena, daržovėmis ir grietinės padažu Žingsnis 1
Krūtinėlę pasūdykite ir papipirinkite, pabarstykite džiovintais česnakais. Gerai įkaitintoje keptuvėje su augaliniu aliejumi apkepkite krūtinėlę iš abiejų pusių, kol paruduos.

Žingsnis 2

Šavarma su vištiena, daržovėmis ir grietinės padažu Žingsnis 2
Susmulkinkite kopūstą plonais griežinėliais. Pomidorus, agurkus ir paprikas supjaustykite mažais griežinėliais. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Virtą krūtinėlę supjaustykite mažais gabalėliais.

Žingsnis 3

Šavarma su vištiena, daržovėmis ir grietinės padažu Žingsnis 3
Padažui grietinę sumaišykite su majonezu ir kečupu, pagal skonį įberkite pipirų ir druskos. Pabarstykite smulkintomis petražolėmis ir išmaišykite.

Žingsnis 4

Šavarma su vištiena, daržovėmis ir grietinės padažu Žingsnis 4
Nedidelę pitos dalį patepkite padažu, sudėkite mėsos gabalėlius, tada agurkus, kopūstus, pomidorus, paprikas ir svogūnus. Suvyniokite pitą į voką ir kepkite ant sausos keptuvės po 2 min. iš kiekvienos pusės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
mėsos patiekalai, užkandžiai, užkandžiai su duona ar pita, šavarma, padažai ir marinatai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, islandija, pietūs, vakarienė, užkandis, žalumynų sezonas, česnakų sezonas, receptų knyga, česnakiniai užkandžiai

Kategorijos