Publikavimo data: 2024-10-15
Šavarma su vištienos krūtinėle ir grybais
Šavarma - tai kepta mėsa su įvairiomis daržovėmis, glaudžiai suvyniota į ploną armėnišką pitos duoną. Šavarma pas mus atkeliavo iš Rytų šalių ir labai greitai bei užtikrintai užėmė garbingą vietą tarp kitų greito maisto patiekalų. Šavarma visur ruošiama ir patiekiama įvairiais būdais. Tačiau iš visų jos atmainų šavarma pagal šį receptą yra pati skaniausia. Taip yra todėl, kad į ją dedame vištienos šlaunelių, mėsa būna labai švelni ir sultinga, o ne sausa kaip vištienos filė.
Žingsnis 1
Marinuotą mėsą sudėkite ant kepimo skardos, ant viršaus sudėkite grybus ir 30 minučių pašaukite į orkaitę.
Žingsnis 2
Nuplautus pomidorus supjaustykite mažais kubeliais. Nuluptas paprikas ir agurkus supjaustykite mažais griežinėliais. Juodąjį sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Supjaustykite nuplautas ir džiovintas žoleles. Paruoškite padažą šavarmai sumaišydami kečupą ir majonezą.
Žingsnis 3
Atskirkite virtą mėsą nuo kaulo ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Supjaustykite pitą į 8 vienodus gabalėlius. Pitos lakštą patepkite paruoštu padažu, tada išdėliokite supjaustytą mėsą, sudėkite grybus, ant viršaus uždėkite pomidorų kubelius, tada išdėliokite griežinėliais supjaustytus agurkus. Tada sudėkite smulkintas žoleles ir tarkuotą sūrį.
Žingsnis 4
Viršų ir apačią uždenkite įdaru, tada sandariai suvyniokite į pitą. Ant ugnies pastatykite keptuvę, leiskite jai įkaisti, bet nemaitinkite aliejumi. Dėkite paruoštą šavarmą ir kepkite ant didelės ugnies iš abiejų pusių, kol pita taps traški. Šavarmą galite kepti ant elektrinio grilio.
Kategorijos