Publikavimo data: 2025-08-18
Sezamo aliejaus salotos
Iš pažiūros banalus pomidorų, vištienos krūtinėlės ir mocarelos derinys. Tačiau visa paslaptis slypi padaže, kurio pagrindą sudaro sezamų aliejus. Jis gaunasi labai kvapnus, apetitiškas ir naujai skanus.
Žingsnis 1
Filė perpjaukite išilgai į 2 dalis. Apšlakstykite aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais. Palikite 20 minučių pailsėti.
Žingsnis 2
Perpjaukite mocarelą per pusę.
Žingsnis 3
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 4
Salotų lapus suplėšykite vidutinio dydžio gabalėliais.
Žingsnis 5
Sezamų aliejų sumaišykite su citrinos sultimis, druska ir pipirais.
Žingsnis 6
Kepkite filė iš abiejų pusių šiek tiek aliejaus, kol iškeps. Supjaustykite batonėliais.
Žingsnis 7
Dubenyje sumaišykite salotų lapus, svogūną, sezamo sėklas ir pusę sezamo padažo. Dėkite į lėkštę.
Žingsnis 8
Ant viršaus uždėkite pomidorų, sūrio ir į vidurį sudėkite griežinėliais pjaustytą vištienos krūtinėlę. Apšlakstykite likusiu padažu, druska ir pipirais.
Kategorijos