Publikavimo data: 2024-03-29
Šifono sausainiai
Šifoninių sausainių receptą 1927 m. išrado Harry Bakeris. Šis sausainis ypatingas tuo, kad jo sudėtyje yra riebalų. Dėl to jis būna sultingas, pjaustant nesutrūkinėja ir jo nereikia mirkyti. Ruošiant reikės 18-22 cm skersmens kepimo formos. Į tešlą įmaišoma kakavos. Paruoštą biskvitą galima supjaustyti į 3 pyragaičius tortui arba tiesiog taip patiekti prie arbatos. Šiandien papasakosime, kaip žingsnis po žingsnio paruošti šį šokoladinį desertą.
Žingsnis 1
Paruoškite sausą mišinį, kuris bus naudojamas šokoladiniams sausainiams. Tam paimkite didelį dubenį. Į jį suberkite miltus ir 80 g cukraus. Po to suberkite kepimo miltelius, druską ir kakavą. Maišykite 2-3 minutes, kad ingredientai tolygiai pasiskirstytų.
Žingsnis 2
Pasirūpinkite tryniais. Tam į juos įpilkite pieno ir augalinio aliejaus. Plakite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Toliau ruoškite pyrago tešlą. Į sausus ingredientus supilkite skystą mišinį. Viską darykite žingsnis po žingsnio, kad kepinys būtų sėkmingas. Išmaišykite.
Žingsnis 4
Išplakite baltymus, kad šokoladinis desertas būtų sodresnis. Tam paimkite švarų, sausą dubenį ir mikserį su švariais ašmenimis. Supilkite baltymus į dubenį, suberkite likusius 20 g cukraus ir vanilinį cukrų. Plakite 3-5 minutes, kol baltymai taps standūs ir putoti. Perkelkite baltymus prie likusių ingredientų.
Žingsnis 5
Pereikite prie paskutinio paruošimo etapo. Mišinį maišykite greitai, bet švelniai.
Žingsnis 6
6 veiksmas: iškepkite sausainį. Tešlą sudėkite į iš anksto paruoštą formą. Pašaukite ją į orkaitę 50 minučių. Po to išjunkite orkaitę ir šiek tiek praverkite dureles. Palaukite 7 minutes. Išimkite pyragą iš orkaitės ir palikite atvėsti. Iškepusią tešlą išimkite iš formos ir nuimkite pergamentinį popierių. Šifono biskvitas, kurio receptas iš pirmo žvilgsnio atrodo sudėtingas, gaunasi purus, minkštas, o svarbiausia - ne sausas.
Kategorijos