Publikavimo data: 2025-08-18
Silkės salotos ant vaflinių pyragėlių
Silkė yra populiariausia ir labiausiai paplitusi žuvų rūšis. Manoma, kad silkė buvo labai paklausi dar viduramžiais ir buvo vartojama kaip būtiniausias maisto produktas. Šiandien šią žuvį perka milijonai žmonių visame pasaulyje. Paprastai silkė parduodama šviežia, tačiau dažnai ji įvairiai apdorojama. Taip žuvis įgauna visiškai naują struktūrą ir skonį. Dažnai silkė džiovinama, sūdoma, konservuojama, rūkoma, marinuojama ir užšaldoma. Dėl nedidelės kainos ir gero skonio silkė dažnai naudojama kulinarijoje.
Žingsnis 1
Pievagrybius troškinkite 50 ml vandens, kol skystis išgaruos. Tada įpilkite augalinio aliejaus ir vieną svogūną. Kepkite apie 7 minutes. Atskirai sumaišykite silkės filė ir kitą svogūną.
Žingsnis 2
Pirmąją plutą dėkite į nedidelį plokščią indą. Užtepkite pusę svogūnų ir silkės mišinio. Viršų aptepkite majonezu. Uždėkite antrąją plutą, ant jos pusę grybų ir svogūnų masės, vėl patepkite majonezu.
Žingsnis 3
Uždenkite salotas trečiąja plutele, paskleiskite pusę smulkintų morkų, aptepkite majonezu. Tada dėliokite kruopas tokia seka: silkė, grybai, morkos, morkos, majonezas. Uždenkite salotas paskutine plutele, aptepkite majonezu ir pabarstykite sūriu.
Kategorijos