Silkės salotos ant vaflinių pyragėlių pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Silkės salotos ant vaflinių pyragėlių

Silkė yra populiariausia ir labiausiai paplitusi žuvų rūšis. Manoma, kad silkė buvo labai paklausi dar viduramžiais ir buvo vartojama kaip būtiniausias maisto produktas. Šiandien šią žuvį perka milijonai žmonių visame pasaulyje. Paprastai silkė parduodama šviežia, tačiau dažnai ji įvairiai apdorojama. Taip žuvis įgauna visiškai naują struktūrą ir skonį. Dažnai silkė džiovinama, sūdoma, konservuojama, rūkoma, marinuojama ir užšaldoma. Dėl nedidelės kainos ir gero skonio silkė dažnai naudojama kulinarijoje.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
266 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
22 g
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.14/5 (22 bal.)

Žingsnis 1

Silkės salotos ant vaflinių pyragėlių Žingsnis 1
Pievagrybius troškinkite 50 ml vandens, kol skystis išgaruos. Tada įpilkite augalinio aliejaus ir vieną svogūną. Kepkite apie 7 minutes. Atskirai sumaišykite silkės filė ir kitą svogūną.

Žingsnis 2

Silkės salotos ant vaflinių pyragėlių Žingsnis 2
Pirmąją plutą dėkite į nedidelį plokščią indą. Užtepkite pusę svogūnų ir silkės mišinio. Viršų aptepkite majonezu. Uždėkite antrąją plutą, ant jos pusę grybų ir svogūnų masės, vėl patepkite majonezu.

Žingsnis 3

Silkės salotos ant vaflinių pyragėlių Žingsnis 3
Uždenkite salotas trečiąja plutele, paskleiskite pusę smulkintų morkų, aptepkite majonezu. Tada dėliokite kruopas tokia seka: silkė, grybai, morkos, morkos, majonezas. Uždenkite salotas paskutine plutele, aptepkite majonezu ir pabarstykite sūriu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
žuvies patiekalai, salotos, žuvies salotos, paprastas, dažni alergenai, mažai kalorijų, per 15 minučių, pietūs, vakarienė, sezonas žalumynų, sezonas riešutų, sezonas pomidorų, karštieji patiekalai naujiems metams, salotos Velykoms, receptas su vaizdo įrašu, receptų knyga, salotos su raudona žuvimi, salotos su vyšniniais pomidorais, salotos su rukola, salotos su daržovėmis, salotos su riešutais, salotos su cukrumi

Kategorijos