Publikavimo data: 2024-06-24
Silkės salotos su bulvėmis ir svogūnais
Jei po vakarienės ar pietų liko virtų bulvių, neskubėkite jų atsikratyti. Pasigaminkite žuvies salotų su bulvėmis ir svogūnais. Labai skanus šis užkandis gaunasi, jei pasirenkate silkę. Ši žuvis parduotuvėse paprastai pateikiama dviejų rūšių: Atlanto ir Ramiojo vandenyno. Pirmajai rūšiai būdingas nedidelis dydis (iki 20 cm) ir mažas riebalų kiekis. Ramiojo vandenyno žuvis yra didesnė, joje yra daugiau jodo ir riebalų. Abiejų rūšių žuvys tinka salotoms.
Žingsnis 1
Marinuokite svogūnus. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais. Dubenyje sumaišykite actą, citrinos sultis ir pusę puodelio vandens. Svogūnus pamerkite į mišinį ir palikite 10-15 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite žuvies salotas su bulvėmis ir svogūnais. Bulves supjaustykite kubeliais. Smulkiai supjaustykite žalumynus. Silkę savavališkai supjaustykite. Marinuotus svogūnus sumaišykite su žuvimi, bulvėmis ir žalumynais. Pagardinkite trupučiu druskos ir pipirų. Užpilkite aliejumi.
Kategorijos