Publikavimo data: 2025-08-16
Šiltas bulguro užkandis su krevetėmis
Šiltas bulguro užkandis su krevetėmis maloniai nustebins skonių deriniu ir patiks absoliučiai visiems. Bulgur paskanintas krevečių, kepintų su česnaku, skoniu, jis gaunasi sotus, trapus ir labai skanus. Patiekalas gaminamas paprastai - virtas bulguras sumaišomas su įdarytais žaliaisiais pipirais ir keptomis jūros gėrybėmis. Riešutinis bulguro skonis dera su kitų ingredientų aromatu, o saldžiųjų paprikų sultingumas ir pomidorų pastos rūgštumas sėkmingai papildo šilkinę kruopų tekstūrą.
Žingsnis 1
Išvirkite bulgurą. Nedideliame puode ištirpinkite sviestą, supilkite bulgurą ir nuolat maišydami kepkite 2 minutes. Supilkite 200 ml karšto vandens, įberkite druskos ir virkite po dangčiu ant silpnos ugnies 15 minučių.
Žingsnis 2
Apkepkite daržoves. Kol bulguras verda, keptuvėje įkaitinkite pusę augalinio aliejaus. 2 minutes pakepinkite žaliąją papriką. Įmaišykite pomidorų pastą, gerai išmaišykite ir kepkite dar 2 min.
Žingsnis 3
Apkepkite krevetes. Kitoje keptuvėje likusiame augaliniame aliejuje 30 sekundžių pakepinkite česnaką ir atidėkite į šalį. Kepkite krevetes po 1 minutę iš kiekvienos pusės. Sudėkite krevetes ir žaliuosius pipirus į bulgurą ir stipriai išmaišykite.
Kategorijos