Publikavimo data: 2025-08-20
Šiltos baklažanų salotos
Šios ryškios ir skanios salotos patiks baklažanų mėgėjams. Česnakai, kalendros ir sezamo sėklos suteikia salotoms pikantiškumo.
Žingsnis 1
Baklažanus nulupkite ir supjaustykite 2×2 cm dydžio kubeliais.
Žingsnis 2
Perpjautus baklažanus 15 minučių pamirkykite šaltame pasūdytame vandenyje. Vienam litrui vandens įberkite 1 arbatinį šaukštelį druskos.
Žingsnis 3
Supjaustykite pomidorus. Galite naudoti bet kokios rūšies pomidorus.
Žingsnis 4
Susmulkinkite ryšulėlį kalendros ir skiltelę česnako.
Žingsnis 5
Nusunkite vandenį nuo baklažanų ir apvoliokite juos krakmole.
Žingsnis 6
Kepkite baklažanus 7-10 min. įkaitintoje keptuvėje ant vidutinės ugnies, kol paruduos.
Žingsnis 7
Salotų dubenyje sumaišykite kalendras, česnakus, sezamo sėklas, sezamo aliejų ir saldžiųjų aitriųjų paprikų padažą.
Žingsnis 8
Sudėkite pjaustytus pomidorus ir keptus baklažanus ir išmaišykite.
Kategorijos