Publikavimo data: 2024-09-17
Šiltos bulvių ir tuno salotos su pesto padažu
Karštos salotos su bulvėmis, tunu ir pesto padažu gali pakeisti visą patiekalą. Šį patiekalą paruošti greitai ir lengvai. Salotoms imkite raudonas bulves - tokios šakniavaisinės daržovės yra subtilaus skonio ir gerai išlaiko formą. Šakninės pupelės gali būti šviežios arba šaldytos. Rinkdamiesi tuną, pirmenybę teikite konservuotam tunui savo sultyse. "Salotų tuną" atidėkite į šalį. Tai iš esmės yra malta žuvis.
Žingsnis 1
Bulves supjaustykite dideliais griežinėliais ir virkite, kol suminkštės (8-10 minučių). Sumaišykite pesto su alyvuogių aliejumi. Pomidorus perpjaukite per pusę, nusausinkite tuną ir žuvies minkštimą padalykite kąsnio dydžio gabalėliais.
Žingsnis 2
Riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje. Likus trims minutėms iki bulvių paruošimo, į keptuvę suberkite šparagines pupeles. Lengvai apkepkite žiedais supjaustytus porus. Nusausinkite daržoves ir supilkite jas ant svogūnų, sudėkite sviestą ir pakepinkite daržoves.
Žingsnis 3
Supilkite paruoštas daržoves į salotinę. Sudėkite špinatus, riešutus ir išmaišykite. Pagardinkite druska ir pipirais. Ant viršaus sudėkite pomidorus ir tuną, užpilkite padažu ir atsargiai išmaišykite.
Kategorijos