Publikavimo data: 2024-01-01
Šiltos bulvių salotos su jautiena ir opiatais receptas
Šiltos salotos yra tikras atradimas tiems, kurie nori įtikti savo šeimai ir draugams skaniu patiekalu, bet tuo pat metu negaišta daug laiko jam paruošti. Paprastai tokioms salotoms naudojami paprasčiausi ingredientai, kuriuos sujungus sukuriamas nepakartojamas skonis. Keptos bulvės kartu su sultinga jautiena, apkepta sojų padaže ir pagardinta majonezu, sukuria gastronominį tandemą, kuris papuoš bet kokios šventės ar darbo dienos stalą.
Žingsnis 1
Paruoškite visus reikiamus ingredientus. Nuplaukite bulves ir jautieną ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Išimkite grybus iš marinato ir sudėkite juos į atskirą dubenį. Paruoškite 1 kg kepimo druskos. Įkaitinkite orkaitę iki 180-200 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Į kepimo skardos dugną įberkite druskos ir tolygiai paskleiskite ją po visą paviršių, kad susidarytų "druskos pagalvėlė". Ant druskos viršaus sudėkite bulves. Bulves paskleiskite toliau viena nuo kitos. Pašaukite į orkaitę 30-35 minutėms.
Žingsnis 3
Dantų krapštuku patikrinkite, ar bulvės yra tinkamos. Jei jos minkštos, išimkite iš orkaitės. Leiskite visiškai atvėsti.
Žingsnis 4
Nuo atvėsusių bulvių nuimkite odelę.
Žingsnis 5
Bulves supjaustykite dideliais 3-4 cm dydžio gabalėliais.
Žingsnis 6
Įkaitinkite keptuvę su gabalėliu sviesto.
Žingsnis 7
Jautieną supjaustykite vidutinio dydžio 2-3 cm gabalėliais. Kepkite jautieną ir bulves kartu su sojų padažu 7-10 minučių, kol mėsa bus iškepusi.Kepant mėsa susitrauks, todėl geriau jos per daug smulkiai nepjaustykite, kad išliktų vientisa.
Žingsnis 8
Į keptuvę supilkite majonezą ir išmaišykite. Uždenkite dangčiu ir kepkite dar 7 minutes.
Žingsnis 9
Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais, gerai išmaišykite, uždenkite ir kepkite dar 7 minutes.
Žingsnis 10
Paruoštą patiekalą papuoškite opiatais, vyšnių puselėmis ir marinuotų agurkų griežinėliais.Prieš dėdami grybus į salotas, nuplaukite juos po tekančiu vandeniu ir nusausinkite, kad pašalintumėte acto, kuriame grybai buvo, skonį ir aromatą.
Kategorijos