Publikavimo data: 2024-04-05
Šiltos veršienos salotos
Pirmą kartą salotos buvo paruoštos senovės Romoje.Tuomet jas sudarė svogūnai, petražolės, ryžiai, pipirai, druska ir actas. Nuo to laiko ši patiekalų kategorija buvo labai modernizuota. Ir salotų vadinti tik šaltaisiais patiekalais nebeįmanoma. Šaltuoju metų laiku idealiai tinka šiltos salotos. Pavyzdžiui, salotos su veršiena, agurkais ir paprikomis. "Šiltu" patiekalas vadinamas todėl, kad vienas iš ingredientų būtinai apdorojamas (troškinamas, verdamas, kepamas, kepamas). Dėl to jis nespėja atvėsti, kol patiekiamas.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sudėkite mėsos gabalėlius. Kepkite, kol apskrus, nuolat maišydami. Tada kepkite mėsą dar 4 minutes ir išjunkite kaitlentę.
Žingsnis 2
Paruoškite agurkus. Sudėkite agurkų šiaudelius į dubenį ir pabarstykite druska. Sutrinkite rankomis, kad daržovės atiduotų visą vandenį, ir palikite kelioms minutėms.
Žingsnis 3
Sudėkite salotas. Paimkite gilų dubenį, sudėkite į jį paprikas, svogūnus, prieskonines žoleles, česnakus. Prie daržovių sudėkite agurkus. Tada sudėkite keptą veršieną ir išmaišykite. Įberkite maltų raudonųjų pipirų, kalendros, cukraus, supilkite sojų padažą ir išmaišykite.
Kategorijos