Šiltos veršienos salotos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-05

Šiltos veršienos salotos

Pirmą kartą salotos buvo paruoštos senovės Romoje.Tuomet jas sudarė svogūnai, petražolės, ryžiai, pipirai, druska ir actas. Nuo to laiko ši patiekalų kategorija buvo labai modernizuota. Ir salotų vadinti tik šaltaisiais patiekalais nebeįmanoma. Šaltuoju metų laiku idealiai tinka šiltos salotos. Pavyzdžiui, salotos su veršiena, agurkais ir paprikomis. "Šiltu" patiekalas vadinamas todėl, kad vienas iš ingredientų būtinai apdorojamas (troškinamas, verdamas, kepamas, kepamas). Dėl to jis nespėja atvėsti, kol patiekiamas.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
83 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
5 g
Alergenai: Glitimo turintys grūdai, Sojos
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.76/5 (17 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Šiltos veršienos salotos Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sudėkite mėsos gabalėlius. Kepkite, kol apskrus, nuolat maišydami. Tada kepkite mėsą dar 4 minutes ir išjunkite kaitlentę.

Žingsnis 2

Šiltos veršienos salotos Žingsnis 2
Paruoškite agurkus. Sudėkite agurkų šiaudelius į dubenį ir pabarstykite druska. Sutrinkite rankomis, kad daržovės atiduotų visą vandenį, ir palikite kelioms minutėms.

Žingsnis 3

Šiltos veršienos salotos Žingsnis 3
Sudėkite salotas. Paimkite gilų dubenį, sudėkite į jį paprikas, svogūnus, prieskonines žoleles, česnakus. Prie daržovių sudėkite agurkus. Tada sudėkite keptą veršieną ir išmaišykite. Įberkite maltų raudonųjų pipirų, kalendros, cukraus, supilkite sojų padažą ir išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos